Canacheu: Proiectul MAI atinge minimul consens al coalitiei

Duminica, 04 Decembrie 2011, ora 08:57
1614 citiri
Canacheu: Proiectul MAI atinge minimul consens al coalitiei

Prim-vicepresedinte PDL Bucuresti, Costica Canacheu, a afirmat sambata ca proiectul legislatiei electorale propus de MAI se poate amenda, dar a adaugat ca el reprezinta varianta care a intrunit minimul consens al coalitiei, asigurand ca PDL va cauta in Parlament sa reduca numarul alesilor.

"Sa nu ne speriem, e o propunere, o putem amenda, deocamdata rezultatele recensamantului nu sunt necesare. Nu vom lua in calcul un numar al populatiei Romaniei care sa nu corespunda realitatii", a afirmat deputatul PDL, la Realitatea Tv, referindu-se la proiectul de act normativ pentru alegerile din 2012, propus de Ministerul condus de democrat-liberalul Traian Igas.

Prim-vicepresedintele organizatiei conduse de Elena Udrea a asigurat ca numarul de parlamentari nu va creste.

"Se va reduce numarul de parlamentari, asta spune PDL. PDL este intr-o majoritate guvernamentala cu alte formatiuni politice si cu parlamentarii independenti. In masura in care blocul semnificativ al opozitiei va sustine fie proiectul de lege pe care dansii l-au avansat, fie propunerea pe care noi o vom face sa diminuam, sa micsoram numarul parlamentarilor - si eu am convingerea ca se va intampla... La nivelul Parlamentului, este constituit un grup de parlamentari care vor asuma public acest lucru, nu numai reducerea numarului de parlamentari, si comasarea alegerilor, si reorganizarea teritoriala si alte obiective care tin de un consens politic necesar pentru Romania", a completat Canacheu.

Cat priveste propunerea postata de MAI privind organizarea alegerilor din 2012, deputatul PDL a subliniat ca ministrul Traian Igas face parte dintr-un guvern al unei coalitii. "Aveti de mai multe saptamani stiri in legatura cu negocierile din coalitie. Acest proiect de lege atinge, la acest moment, minimalul consens al fortelor politice aflate in coalitie. Noi, PDL, vom incerca sa constituim in Parlament o majoritate care sa adopte proiectul de lege cu micsorarea numarului de parlamentari", a explicat Canacheu.

El a asigurat ca proiectul care reduce numarul de parlamentari "va fi adoptat", lasand sa se inteleaga ca ar putea fi vorba chiar de proiectul USL, care ar reduce numarul parlamentarilor la circa 300.

MAI a lansat in dezbatere publica proiectul privind alegerile din 2012, insa calculele facute in baza lui arata nu o scadere a numarului de parlamentari, asa cum anuntase coalitia, ci o crestere a acestuia.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#alegeri parlamentare locale comasate, #proiect MAI comasare alegeri , #alegeri parlamentare 2012