Campania a fost mai linistita decat in 2012, dar tot s-au dat amenzi de 150.000 de lei

Sambata, 10 Decembrie 2016, ora 14:08
2503 citiri
Campania a fost mai linistita decat in 2012, dar tot s-au dat amenzi de 150.000 de lei
Foto: Arhiva/Ziare.com

Campania care tocmai s-a incheiat a fost una fara incidente sau evenimente grave, a anuntat sambata MAI, numarul sesizarilor privind posibile fapte nelegale fiind cu 2,6 ori mai mic decat in 2012.

Au fost sesizate 355 de posibile contraventii si infractiuni, iar in urma verificarilor 37 de semnalari nu s-au confirmat, a declarat sambata Monica Dajbog, purtatorul de cuvant al MAI.

Au fost constatate 247 de contraventii si s-au aplicat amenzi de peste 147.000 de lei. Au fost deschise 43 de dosare penale si se efectueaza cercetari fata de 25 de persoane.

In cursul zilei de sambata, structurile Ministerului Afacerilor Interne vor asigura securitatea transporturilor catre sectiile de votare a buletinelor de vot si a celorlalte materiale necesare votarii. Primele transporturi au avut loc vineri, sub paza efectivelor Jandarmeriei si ale Politiei, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Sambata, presedintii sectiilor de votare si ceilalti membri ai sectiei trebuie sa verifice materialele necesare scrutinulului, de la ora 18:00.

La plecarea din sectia de votare, presedintele biroului electoral trebuie sa sigileze toate caile de intrare in localul de vot, fiind interzisa parasirea incintei cu stampila de control, stampile cu mentiunea "VOTAT", buletine de vot sau liste electorale.

Citeste mai multe si despre cum se asigura Guvernul ca votul tau nu va fi fraudat.

Pe parcursul noptii, sectiile de votare raman in paza efectivelor MAI.

In ziua alegerilor, activitatea biroului electoral al sectiei de votare incepe la ora 6:00, presedintele avand obligatia de a verifica urnele, buletinele de vot si stampilele.

Votarea va incepe la ora 7:00 si se va incheia la ora 21:00.

Citeste ce s-a aschimbat acum fata de alegerile parlamentare anterioare.

Vezi si care este ordinea in care vor aparea partidele pe buletinele de vot si, mai ales, cine candideaza in circumscriptia ta, atat din partea partidelor si minoritatilor, cat si ca independent.

Programul serviciilor publice comunitare pentru evidenta persoanelor a fost prelungit in aceasta saptamana pentru a veni in sprijinul celor care doresc sa mearga duminica la vot si nu detin documente de identitate valabile.

De asemenea, se lucreaza cu publicul sambata pana la ora 16:00, dar si duminica pana la ora 21:00, cu exceptia catorva localitati unde programul va fi asigurat pana la ora 20:00.

Pompierii desfasoara sambata activitati de instruire cu personalul sectiilor de votare, vizand modalitatile de evacuare a persoanelor si a materialelor, in cazul aparitiei unor situatii de urgenta.

In aceasta saptamana, inspectorii ISU au finalizat actiunile de prevenire a incendiilor la toate obiectivele in care sunt organizate sectii de votare, fiind remediate peste 5.400 de nereguli. In urma acestor controale au fost aplicate 6.083 de avertismente si 11 amenzi, in cuantum de 15.000 de lei.

Duminica, prefectii, subprefectii si aproximativ 45.000 de politisti, jandarmi, pompieri, politisti de frontiera si lucratori de la alte structuri vor fi la datorie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#MAI nereguli campanie, #amenzi campanie parlamentare 2016, #dosare penale campanie alegeri parlamentare, #securitate alegeri dispozitiv, #program sectii votare duminica , #alegeri parlamentare 2016