Butoaie in loc de urne intr-o comuna din Valcea. Primar: Sunt sigure si usor de manipulat

Duminica, 10 Noiembrie 2019, ora 20:22 5799 citiri
Foto: Facebook/Catalin Tenita

Doua dintre cele cinci sectii de vot din comuna Susani, judetul Valcea, au butoaie de plastic in loc de urne.

O fotografie cu un astfel de butoi a fost distribuita pe retelele de socializare cu descrierea "Romania pitoreasca. Judetul Valcea, comuna Susani, sat Ramesti".

Primarul sustine ca el asa le-a preluat si nu i se pare ca este ceva iesit din comun. Potrivit acestuia, butoaiele sunt foarte sigure si sunt usor de manipulat.

"Asa le-am preluat. Nu am crezut ca e ceva iesit din comun, sunt butoaie sigilate, toti membrii partidelor sunt de fata cand se sigileaza, cand se desigileaza. Sunt de unica de folosinta pentru asa ceva, le avem de mai mult timp. Eu asa le-am preluat, nu am stiu ca e ceva ... nu mi-a dat prin gand ca nu e ceva pus la punct. Sunt niste butoiase din plastic, cu capac, care se sigileaza (...) Se pot sigilia si desigila foarte usor, nu sunt greu de manipulat, sunt foarte usoare", a declarat, pentru MEDIAFAX, Gheorghe Constantinescu, primarul comunei Susani.

In comuna sunt mai multe astfel de urne de vot.

"Avem cinci sectii de votare pe raza comunei. In doua sectii sunt butoaie de plastic, cu capac, cu cerc, sunt lucruri foarte sigure, nu sunt nesigure. Una dintre sectii chiar am apucat sa o modernizez. Are urne stas, cabine stas", a mai spus Gheorghe Constantinescu.

Urmareste LIVE TEXT cum se desfasoara primul tur al alegerilor prezidentiale si, desigur, rezultatele de la inchiderea urnelor

Iata si cum decurge votul in diaspora

Vezi si Cele mai recente date despre prezenta la vot si comparatie cu alte scrutine

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News