Bursa zvonurilor: Primele exit-poll-uri

Duminica, 25 Mai 2014, ora 17:07
17527 citiri
Bursa zvonurilor: Primele exit-poll-uri
Foto: Arhiva

Romanii se prezinta la urne, duminica, pentru a-si desemna reprezentantii in Parlamentul European, iar in presa au inceput sa apara, in jurul pranzului, primele exit-poll-uri.

Acestea plaseaza Alianta PSD-UNPR-PC pe primul loc, cea de-a doua pozitie fiind disputata de PNL si PDL, potrivit rezultatelor preliminare publicate de televiziunile de stiri.

Odata cu exit-poll-urile aparute in presa, Biroul Electoral Central (BEC) a facut publice datele referitoare la prezenta de vot, care s-a ridicat la 12,54%, cu circa doua procente mai mare decat in anul 2009.

17:50 - Romania TV prezinta exit-poll-uri "neoficiale". Pe site-ul televiziunii, se anunta urmatoarele rezultate: PSD-UNPR-PC - 44%, PDL - 12%, PNL - 12%, PMP - 5%, UDMR - 6%, Mircea Diaconu - 5%, Forta Civica - 2% si PP-DD - 2%.

Alegeri europarlamentare 2014: Prezenta la urne, mai mare ca in 2009

17:01 - Romania TV anunta ca prezenta la vot, la nivel national, este de 17,3% pana la ora 16:00. Urmatoarea informare a BEC, cand se va anunta si prezenta la vot pana la aceasta ora, va avea loc la 17:30.

16.00 - Site-ul pesurse.ro a publicat scorurile inregistrate de partide si independenti pana la ora 14.00, potrivit unor informatii obtinute pe surse.

Astfel, Alianta PSD-UNPR-PC a atras 42% dintre voturi, in vreme ce PNL a obtinut un scor de 14%. In acelasi timp, PDL se afla in continuarea clasamentului cu 11%, UDMR cu 8%, Mircea Diaconu cu 6,5% si PMP cu 6%.

15.50 - Un exit-poll independent publicat pe site-ul dcnews.ro plaseaza Alianta PSD-UNPR-PC pe primul loc in cursa pentru Parlamentul European.

Asadar, la ora 13.00, coalitia de guvernare conduce cu 39,2%, urmata de PNL cu 18,1%, PDL cu 11,6% si PMP cu 8,2%. De asemenea, pentru UDMR au optat 7% dintre alegatori, potrivit sondajului independent.

15.30 - Alianta PSD-UNPR-PC conduce detasat in exit-poll-ul prezentat de Antena 3 si bazat pe datele furnizate de Operations Research. Astfel, social-democratii au atras, pana la ora 12.30, 43% dintre voturi, in vreme ce locul al doilea este disputat de PDL si PNL, ambele partide obtinand 14%.

Urmeaza PMP cu 9% dintre voturi, UDMR cu 4% si Forta Civica, formatiune votata tot de 4% dintre alegatori. Acelasi procentaj l-a obtinut si PP-DD, precum si independentul Mircea Diaconu.

Clasamentul continua cu PRM - 2%, PNTCD - 1% si restul candidatilor independenti - 1%. Gimnasta Corina Ungureanu, Partidul Verde, Partidul Ecologist din Romania (PER) si celelalte grupuri au inregistrat rezultate sub 1% pana la ora pranzului.

Romania voteaza: Mita electorala in paine, papuci si bere

De asemenea, primele exit-poll-uri publicate de Romania TV si realizate de CSCI, valabile tot la ora 12.30, arata ca PSD-UNPR-PC se afla in topul preferintelor, tot cu 43%. Pe al doilea loc se afla, insa, PDL, a carui lista a fost votata de 15% dintre alegatori, iar PNL vine din urma cu 14%.

Totodata, PMP si UDMR au obtinut, fiecare, 6% dintre voturi, urmata de Mircea Diaconu - 4%, Forta Civica - 2% si PP-DD - 2%.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#exit poll europarlamentare, #exit poll alegeri europarlamentare, #rezultate europarlamentare , #alegeri europarlamentare 2014