Bucurestenii care au votat cu PP-DD au cel mult 10 clase - sondaj IRES

Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 17:243599 citiri
Bucurestenii care au votat cu PP-DD au cel mult 10 clase - sondaj IRES

Bucurestenii care au votat cu Partidul Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD) la Consiliul General al Primariei Capitalei (10,67% dintre alegatori) au varsta cuprinsa intre 50 si 64 de ani si cel mult 10 clase, se arata intr-un exit-poll realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES).

Profilul de studii al alegatorului PP-DD arata in felul urmator: cei mai multi au cel mult 10 clase sau scoala profesionala, urmati fiind de cei cu liceu sau post-liceala, potrivit exit-poll-ului facut de IRES pentru Digi 24 in Bucuresti, la alegerile locale de pe 10 iunie 2012.

Rezultate alegeri Bucuresti 2012

Dintre alegatorii bucuresteni cu studii superioare, doar 3,4% au votat PP-DD. In plus, 7,4% dintre alegatorii de sex masculin si 7,1% dintre alegatorii de sex feminin au votat cu PP-DD la Consiliul General al primariei Bucuresti.

O diferenta notabila in ceea ce priveste genul alegatorilor s-a inregistrat la USL, astfel ca 61,7% dintre votantii de gen masculin si 64,7% dintre votantii de gen feminin din Capitala au votat USL la Consiliul General.

Sorin Oprescu, care a candidat la functia de primar general al Capitalei, a fost preferat de 62,8% dintre votanti si de 66% dintre votante. Nicusor Dan a obtinut voturile a 9,2% dintre alegatorii de gen masculin si a 8,9% dintre alegatorii de gen feminin.

Rezultate Alegeri Locale 2012

De asemenea, aproximativ 70% dintre votantii de peste 65 de ani l-au votat pe Sorin Oprescu, in vreme ce la Nicusor Dan cei mai multi votanti au intre 18 si 34 de ani.

In ce priveste profilul de studii al alegatorilor, o diferenta semnificativa intre diferitele categorii de alegatori se inregistreaza la Nicusor Dan, unde majoritatea votantilor au studii superioare.

A.T.