Brianna Caradja vrea la Capitala: Sunt candidatul-independent-protestatar

Luni, 23 Aprilie 2012, ora 15:38
5474 citiri
Brianna Caradja vrea la Capitala: Sunt candidatul-independent-protestatar

Printesa Brianna Caradja si-a anuntat, luni, intentia de a candida la Primaria Capitalei.

Pana la 1 mai trebuie sa stranga 36.000 de semnaturi si, deocamdata, nu are niciuna. Insa are "o armata de voluntari" care au inceput sa adune semnaturi pentru candidatura sa.

Conform Legii alegerilor locale 67/2004, candidatii independenti trebuie sa depuna liste de semnaturi reprezentand 2% din numarul de locuitori din listele electorale ale localitatii (art. 48 (2)).

Pentru Bucuresti, este nevoie de 35.251 de semnaturi. Un candidat sustinut de un partid politic nu are nevoie de nicio semnatura. Aceasta ar fi principala problema a candidatilor independenti la Primaria Capitalei, iar Brianna Caradja este constienta de ea.

"Am ales calea mai grea, pentru ca puteam sa facem un partid politic, pentru care este nevoie de 25.000 de semnaturi din intraga tara", a declarat, pentru Ziare.com, printesa Caradja.

In declaratia-manifest, prin care isi anunta intentia de a candida la Primarie, exista insa o greseala. "Partidele pot propune candidati cu 700 de semnaturi de sustinere sau chiar deloc", se afirma in mini-manifestul remis presei. In realitate, candidatii sustinuti de un partid politic nu au nevoie de nicio semnatura.

Daca nu va reusi sa stranga numarul de semnaturi necesare, Brianna Caradjea nu vrea sa candideze la un post de consilier, pentru care ar fi nevoie de mai putine semnaturi. "Nu ma intereseaza postul de consilier pentru ca nu prea ai ocazia sa faci nimic. Esti doar o voce care isi pierde timpul, parerea mea", sustine printesa Caradja.

"Candidez pentru ca trebuia sa iasa ceva, ca mesaj, din Piata Universitatii. Astazi (luni - n.red.) este a 102-a zi de proteste. Nu pot spune ca voi candida din partea Pietei Universitatii, pentru ca acolo sunt oameni cu crezuri diferite", ne-a spus Brianna Caradja, care se autodefineste ca fiind "candidatul-independent-protestatar.

In lupta pentru conducera administratiei locale, Brianna Caradja nu se lanseaza singura. Aceasta vrea sa candideze la Primaria Capitalei, iar patru doamne necunoscute vor sa se lanseze in cursa pentru primariile de sector.

Potrivit directorului de comunicare al Briennei Caradja, George Epurescu, este vorba despre Luiza Volf la sectorul 1, Mihaela Mitrea la sectorul 4. Laura Gheorge la sectorul 5 si Anca Petre la sectorul 6.

Intrebata despre problemele bucurestenilor, cum le-ar rezolva, Brianna Caradja are cateva solutii.

In privinta traficului sugrumat de masini, printesa ar construi parcari, astfel incat nici un autovehicul sa mai parcheze pe carosabil, indreunand astfel circulatia. "Rezolvand problema parcarilor, fluidizezi traficul, pentru ca masinile nu mai blocheaza banzi de circulatie", ne-a spus Brianna Caradja.

Problema cainilor vagabonzi ar rezolva-o impreuna cu ONG-urile care au luptat impotriva legii eutanasierii acestora si, daca Silviu Prigoana ar vrea sa faca un adapost "de lux" pentru cainii strazii, n-ar avea nimic impotriva.

"Stiu ca dl Prigoana a propus un mega-adapost de lux, nu as avea nimic impotriva, dar sa nu-l construiasca din fondurile publice si sa-l dea pe mana unor oameni cunoscuti. Orice om are dreptul sa fie filantrop.", ne-a spus Brianna Caradja.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Brianna Caradja candidat primarie, #Briana Caradja primaria Capitalei , #candidat