Bistrita: PDL vrea sa se alieze cu PPDD, PER si UDMR

Miercuri, 28 Iulie 2021, ora 13:292626 citiri
Bistrita: PDL vrea sa se alieze cu PPDD, PER si UDMR

Presedintele PDL Bistrita-Nasaud, Ioan Oltean, a declarat ca democrat-liberalii vor incepe o serie de negocieri cu formatiunile care au intrat in Consiliul Local Bistrita - PPDD, PER si UDMR - astfel incat sa poata fi facuta o alianta care sa faca opozitie USL.

Rezultate Alegeri Locale 2012

"USL nu are majoritate la nivelul Consiliului Local Bistrita. Au doar zece consilieri, le mai lipseste un vot care apartine Opozitiei. Sa speram ca toate cele patru formatiuni politice aflate in opozitie (PDL, PPDD, PER si UDMR - n.red.) vor avea suficienta maturitate pentru a se uni si a forma o majoritate care sa duca, in ultima instanta, la gestionarea, impreuna cu primarul, a municipiului Bistrita", a spus Oltean, potrivit Romania Libera care citeaza Mediafax.

Oltean a adaugat ca i se pare firesc sa se gandeasca la o alianta cu PER, PPDD si UDMR deoarece USL este "un megaloman politic".

"Eu cred ca noi, cei din opozitie, va trebui sa fim o contrapondere a acestui megaloman politic. Sunt doua forte politice, cea de la putere, si cei din opozitie. Fac apel la colegii mei de la celelalte trei formatiuni sa priveasca cu maxima responsabilitate acest lucru si sa identificam impreuna posibilitatile de a constitui noua majoritate", a continuat democrat-liberalul.

Rezultate alegeri Bistrita 2012

Primarul Bistritei, Ovidiu Cretu (USL), a castigat cel de-al doilea mandat, dar nu are majoritate in Consiliul Local, unde USL a castigat doar zece mandate din totalul de 21.

Potrivit rezultatelor finale ale scrutinului de duminica, date publicitatii luni dimineata de Biroul Electoral Municipal (BEM) Bistrita, care a contabilizat voturile din toate cele 56 de sectii de votare din municipiu, Ovidiu Cretu (USL) a fost votat de 47,83% dintre alegatori, respectiv de 16.764 de persoane.