Bihor: Al doilea dosar penal din judet, pentru frauda la vot, intocmit unei femei de 81 de ani

Duminica, 27 Septembrie 2020, ora 17:58
2348 citiri
Bihor: Al doilea dosar penal din judet, pentru frauda la vot, intocmit unei femei de 81 de ani
Politia Romana/Facebook.

O femeie de 81 de ani, cu domiciliul in strainatate, a votat pe listele suplimentare de la o sectie de votare din localitatea bihoreana Valea Cerului fara a avea domiciliul stabilit pe raza comunei si s-a ales cu dosar penal pentru frauda la vot, a informat, intr-un comunicat, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Bihor, Alina Farcuta.

"In cauza a fost intocmit dosar penal si se efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de frauda la vot, cercetarile fiind continuate de politistii Sectiei nr. 4 de Politie Rurala Marghita", se arata in comunicat.

Primul dosar penal intocmit duminica pentru frauda la vot este al unei bihorence de 45 de ani care a votat de doua ori, la o sectie de votare din localitatea bihoreana Saldabagiu de Barcau si apoi la o alta sectie de votare din localitatea bihoreana Chislaz.

Potrivit informarii IPJ Bihor, pana la aceasta ora la nivelul judetului procesul electoral s-a desfasurat fara producerea unor incidente deosebite de ordine publica.

Pe langa cele doua dosare penale, au fost inregistrate sase sesizari referitoare la posibile contraventii sau infractiuni electorale, din care cinci s-au confirmat, iar cu privire la una dintre acestea se efectueaza in continuare verificari.

Au mai fost aplicate doua sanctiuni contraventionale, ambele cu avertisment, una unei persoane care si-a fotografiat buletinul de vot la o sectie de votare din localitatea bihoreana Derna, iar alta conform prevederilor Legii nr.55/2020, pentru nerespectarea masurilor de protectie (purtarea mastii de protectie), intr-o sectie de votare din municipiul Oradea.

Avand in vedere amploarea activitatilor organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv in contextul pandemiei COVID-19, dispozitivul de ordine si siguranta publica a fost suplimentat cu efective, pentru a asigura indeplinirea misiunilor in cele mai bune conditii.

Pentru un plus de siguranta, au fost constituite si rezerve de interventie, capabile sa intervina in cel mai scurt timp, daca situatia o va impune.

"Fortele Ministerului Afacerilor Interne desfasoara activitati in sistem integrat pe toata perioada desfasurarii procesului electoral, pentru a asigura exercitarea dreptului la vot in conditii de siguranta si pentru a verifica si sanctiona cu celeritate orice semnalare de incident sau incalcare a normelor legale. Acolo unde situatia o va impune, vor fi luate toate masurile prevazute de lege", se mai precizeaza in comunicat.

Un bărbat a fost reținut pentru că ar fi spânzurat mai mulți câini. Unii dintre aceștia au fost omorâți la cererea stăpânei lor
Un bărbat a fost reținut pentru că ar fi spânzurat mai mulți câini. Unii dintre aceștia au fost omorâți la cererea stăpânei lor
Un bărbat din localitatea bihoreană Budoi a fost reţinut şi urmează să fie prezentat la Judecătoria Marghita, cu propunere de arestare preventivă, pentru uciderea cu intenție, fără...
Poliția din Bihor ia măsuri drastice.Toți șoferii băuți sau drogați vor merge în arest
Poliția din Bihor ia măsuri drastice.Toți șoferii băuți sau drogați vor merge în arest
Șeful Poliţiei Bihor, chestorul Alin Haniş, a declarat că agenţii rutieri vor dispune reţinerea tuturor şoferilor găsiţi la volanul maşinilor, în trafic, cu alcoolemii mari sau sub...
#alegeri locale, #stiri, #Bihor, #dosar penal, #politia , #vot