BEC stabileste azi ordinea pe buletinele de vot la prezidentiale

Vineri, 27 Septembrie 2019, ora 08:39
2607 citiri
BEC stabileste azi ordinea pe buletinele de vot la prezidentiale
Foto: Arhiva Ziare.com

Biroul Electoral Central (BEC) stabileste, vineri, prin tragere la sorti, ordinea candidatilor pe buletinele de vot la alegerile prezidentiale din data de 10 noiembrie.

Au fost admise candidaturile a 17 persoane, reprezentanti ai unor partide sau independenti.

In cursa electorala intra actualul presedinte Klaus Iohannis si actualul premier Viorica Dancila, care detine si functia de presedinte al PSD.

Au mai fost admise candidaturile unor presedinti de partide - Dan Barna, presedinte USR, dar care candideaza din partea Aliantei 2020 USR-PLUS si Kelemen Hunor, presedintele UDMR.

Mai intra in cursa prezidentiala un actor - Mircea Diaconu, un fost europarlamentar - Catalin Ivan, mai multi fosti ministri - Theodor Paleologu si Bogdan Stanoevici, un fost deputat - Ninel Peia, dar si un fost senator - Viorel Catarama.

BEC va stabili, vineri, prin tragere la sorti, ordinea pe buletinele de vot la alegerile prezidentiale. Sedinta publica va incepe la ora 11:00.

BEC a validat candidaturile depuse de:

  1. Dancila Vasilica-Viorica - Partidul Social Democrat,
  2. Paleologu Theodor - Partidul Miscarea Populara,
  3. Iohannis Klaus-Werner - Partidul National Liberal,
  4. Barna Ilie-Dan - Alianta USR PLUS,
  5. Kelemen Hunor - Uniunea Democrata Maghiara din Romania,
  6. Diaconu Mircea - Alianta Electorala Un Om - formata din ALDE si Pro Romania,
  7. Bruynseels Ramona-Ioana - Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal),
  8. Ivan Catalin-Sorin - Partidul Alternativa pentru Demnitate Nationala,
  9. Marian-Stanoevici Bogdan-Dragos-Aureliu - candidat independent,
  10. Banu John-Ion - Partidul Natiunea Romana,
  11. Popescu Sebastian-Constantin- Partidul Noua Romanie,
  12. Cumpanasu Alexandru - candidat independent si
  13. Peia Ninel - Partidul Neamul Romanesc.

BEC a respins candidatura depusa de Catarama Viorel, din partea Dreapta Liberala, insa acesta a atacat decizia la Curtea Constitutionala, iar judecatorii au admis contestatia. Astfel, candidatura lui Viorel Catarama a fost inregistrata de BEC si va aparea pe buletinele de vot.

De asemenea, BEC a respins candidaturile depuse de Moraru Radu, Zamfir Bogdan Mihail si Duta Marin, insa Curtea Constitutionala a admis si contestatiile acestora.

Si alte persoane si-au depus candidaturile, dar dosarele lor au fost respinse de BEC, deciziile ramanand definitive.

Unii dintre candidati sunt vizati de o plangere penala, formulata de reprezentantii BEC care au constatat similitudini la multe dintre semnaturile de sustinere depuse de catre acestia.

Plangerea ii vizeaza pe Viorel Catarama, Miron Cozma (independent a carui candidatura a fost respinsa de BEC), Maria Minea (Partidul Romanilor Patrioti de Pretutindeni, candidatura respinsa), Catalin Sorin Ivan, Sebastian Constantin Popescu, Alexandru Cumpanasu, Ninel Peia, Bobby George Marius Paunescu (independent a carui candidatura a fost respinsa).

BEC a precizat ca "s-a constatat ca un numar semnificativ de semnaturi prezentate ca apartinand unor persoane diferite prezinta elemente de similitudine evidenta de natura influenta indeplinirea conditiei legale referitoare la numarul minim de sustinatori de 200.000"

Dosarul a fost preluat de catre Parchetul General, pentru supravegherea urmaririi penale.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#ordine buletine vot prezidentiale , #alegeri prezidentiale 2019