BEC a respins cererile PMP de renumarare a voturilor si de anulare a alegerilor in sectii de votare din unele judete

Vineri, 11 Decembrie 2020, ora 07:37 6035 citiri
FOTO Unsplash

Biroul Electoral Central (BEC) a transmis, joi seara, ca a adoptat 45 de decizii de respingere a cererilor de renumarare a voturilor si de anulare a alegerilor formulate de Partidul Miscarea Populara (PMP), dar si de alte formatiuni si persoane fizice, in cazul unor sectii de votare din mai multe judete, municipiul Bucuresti si diaspora.

Deciziile BEC resping cererile unor filiale ale PMP de renumarare a voturilor in sectiile de votare din judetele Braila si Hunedoara si din diaspora, dar si de anulare a alegerilor in sectiile de votare din municipiul Bucuresti si judetele Alba, Arad, Brasov, Caras-Severin, Hunedoara, Mures, Prahova, Timis, Suceava, Valcea si diaspora, conform unui comunicat transmis de BEC.

De asemenea, BEC a respins si cererile PMP de anulare a alegerilor in unele sectii de votare din judetele Buzau, Ialomita, Iasi, Teleorman, Sibiu, Vaslui, Galati, Constanta, Neamt, Dolj, Gorj, Botosani, Bihor, Dambovita, Calarasi, Satu Mare, Salaj, Cluj, Maramures, Covasna, Giurgiu, Vrancea.

Deciziile pot fi consultate pe site-ul Biroului Electoral Central, www.bec.ro, la sectiunea Decizii ale Biroului Electoral Central.

Presedintele demisionat al PMP, Eugen Tomac, a declarat, miercuri, ca formatiunea sa a obtinut 4,94% din voturi la alegerile parlamentare, rezultat pe care partidul "nu il pune sub semnul intrebarii", insa au fost formulate 1.090 de contestatii transmise BEC si Birourilor electorale judetene.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News