Batalia doamnelor. Elena Udrea impotriva Monicai Macovei! (Opinii)

Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 07:07
7566 citiri
Batalia doamnelor. Elena Udrea impotriva Monicai Macovei! (Opinii)

Pentru prima data in Romania, doua femei se afla in competitie electorala pentru cea mai inalta pozitie in stat. E vorba despre Elena Udrea si Monica Macovei. Intre cele doua sunt cateva asemanari, dar si importante deosebiri.

Daca in acest moment de debut al campaniei electorale se poate intrezari, potrivit sondajelor de opinie, o finala intre Victor Ponta, PSD, si Klaus Iohannis, ACL, cele doua candidate, desi cotate cu sanse mai mici pentru a ajunge in turul doi, vor da o batalie de care va depinde viitorul lor politic.

Atat Elena Udrea, cat si Monica Macovei au fost promovate in prima linie a politicii romanesti de catre Traian Basescu, dar din motive diferite. Cele doua au fost membre ale aceluiasi partid, e vorba de PDL, si au detinut pozitii de ministru in Guvernul Boc, respectiv Cabinetul Tariceanu.

Dar asemanarile se opresc aici. Dupa parerea mea, Elena Udrea si-a construit popularitatea bazandu-se mai mult pe farmecul personal si pe o atitudine sexy, pe cand Monica Macovei a reusit sa reformeze sistemul de justitie din Romania si sa castige titlul de europarlamentar al anului la Bruxelles.

Ultima a intrat in politica din zona organizatiilor neguvernamentale si a decis sa candideze ca independent. Este portdrapelul luptei impotriva coruptiei, iar intreaga campanie electorala si-a construit-o pe acest mesaj. Vrea sa reformeze clasa politica din Romania, un obiectiv mai mult decat ambitios. Este privita cu suspiciune de puternicii zilei, pot spune chiar cu teama.

In opinia mea, daca reuseste sa stranga in jur de zece procente la aceste alegeri, va decide viitorul presedinte si va fi greu sa piarda pozitia de viitor premier al Romaniei, in cazul in care presedinte va fi Klaus Iohannis. Daca reuseste sa se apropie de cifra de un milion de voturi stranse, va avea un fundament politic cu ajutorul caruia va putea incepe reformarea societatii romanesti.

Elena Udrea a incercat sa castige presedintia PDL, fiind puternic sprijinita de Traian Basescu, dar a esuat. Apoi, a preluat Partidul Miscarea Populara pentru a intra in cursa prezidentiala.

Dar, in comparatie cu Monica Macovei, numele Elenei Udrea a aparut in cateva scandaluri de coruptie - Gala Bute, Microsoft (prin fostul sot, Dorin Cocos) si afacerea Pinalti. A fost in vizita la DNA in calitate de martor si considera ca "nimic nu este intamplator", conform propriei declaratii.

Dupa parerea mea, tema centrala a campaniei domniei sale este frumusetea, iar lansarea a facut-o intr-o fabrica dezafectata, costumandu-se in muncitoare. Imaginea vine in contradictie cu tot ce se stie despre domnia sa. Eu consider ca, daca nu va reusi sa obtina mai multe voturi in primul tur al prezidentialelor decat Monica Macovei, cariera politica a domniei sale va intra pe linie moarta.

Doamna Udrea are un partid si un presedinte de tara in spate, Monica Macovei e independenta, cumva singura impotriva tuturor.

Va fi interesant de aflat cum vor vota romanii in cazul celor doua doamne. Daca vreti, la aceste alegeri se va hotari si viitorul femeilor in politica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#opinii alegeri prezidentiale 2014, #Elena Udrea candidat presedintie, #Monica Macovei candidat presedintie , #Alegeri Prezidentiale 2014