Basescu, intampinat cu scandari si aplauze la urne: Votez drumul spre Vest

Duminica, 09 Decembrie 2012, ora 12:15
8423 citiri
Basescu, intampinat cu scandari si aplauze la urne: Votez drumul spre Vest
Foto: Digi 24

Presedintele Traian Basescu a votat, duminica, la liceul Xenopol din Capitala. Seful statului a venit insotit de sotia sa, Maria, si de cele doua fiice, Elena si Ioana.

Presedintele a fost intampinat de mai multi sustinatori, care l-au aplaudat si i-au scandat numele.

"Am spus deja pentru ce votez: pentru continuitate in drumul spre Vest. Nu vreau ca tara mea, tara noastra, sa fie in zona gri, in care sa nu stim daca prioritate este spre Bruxelles sau spre Moscova, spre Washington sau spre Beijing", a declarat presedintele, dupa ce a votat.

Alegeri parlamentare 2012 LIVE

"Romania trebuie sa isi continue drumul euro-atlantic. Cu Rusia si China putem fi foarte buni prieteni, dar trebuie sa ne continuam drumul spre o dezvoltare euro-atlantica", a completat Traian Basescu.

"Cu Tariceanu nu am dubii in privinta orientarii Romaniei, chiar daca m-am certat cu el. Cu altii am dubii. (...) Ii admonestam pe liderii UE, ii certam, le spunem ca nu vin ei sa ne faca ordine acasa. Asa ceva nu se poate face. Risca sa nu mai fie recunoscuta ca tara decisa euroatlantica. Sa fim foarte drepti si directi: sunt convins ca toti cei care vor sa voteze se duc la vot, poate sa ninga, poate sa ploua", a mai spus seful statului.

Intrebat daca va merge la cumparaturi, asa cum ne-a obisnuit in ziua votului, Traian Basescu a spus ca "deocamdata sotia nu mi-a dat nicio lista".

Alegeri parlamentare Bucuresti 2012

Romanii sunt chemati la urne, duminica, pentru a-i alege pe deputatii si senatorii care ii vor reprezenta in Parlament in urmatorii patru ani.

Zapada si viscolul au creat probleme de dimineata, unele sectii de votare fiind inchise sau functionand la lumanare. Intre timp, premierul Ponta a anuntat ca toate sectiile de vot s-au deschis.

Au aparut si primele incidente. La sectia de vot din Targu Jiu, unde a votat Dan Diaconescu, s-a produs o busculada si jurnalistii au fost evacuati. O femeie din Pitesti a ajuns la spital, dupa ce a fost muscata de caini maidanezi la sectia de vot, iar un batran din Ploiesti a murit, dupa ce a facut stop cardiac la urne.

BEC a anuntat prezenta la vot pana la ora 10:00. Astfel, 4,52% din alegatori si-au exprimat optiunea de vot. Cei mai harnici au fost locuitorii din Teleorman, unde prezenta la vot a fost dubla fata de media nationala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Basescu votat parlamentare, #Basescu vot alegeri , #alegeri parlamentare 2012
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Cei care vor spre vest sa vina sa voteze , cei care vor spre est
Poza Ioan din Chicago
Ioan din Chicago
rank 5