Arges: Femeie in stare grava, batuta si sechestrata. Acuzat e primarul comunei

Sambata, 16 Iunie 2012, ora 10:43
3518 citiri
Arges: Femeie in stare grava, batuta si sechestrata. Acuzat e primarul comunei

O femeie din judetul Arges a ajuns in stare grava la spital dupa ce, sustine ea, a fost batuta, legata si sechestrata de persoane necunoscute, fiul acesteia sustinand ca primarul comunei (foto) ar fi ordonat rapirea, in urma unui conflict din campania electorala, el fiind contracandidatul edilului.

Femeia in varsta de 60 de ani, din localitatea Ratesti, le-a spus medicilor ca a fost dusa intr-o alta localitate, unde a fost batuta si abandonata.

"Am vrut sa iau lacatul sa-l pun pe porti, dar m-am trezit cu o bluza pe cap, m-a strans de gura si m-a bagat in masina si m-a dus tocmai spre Gaesti. Nu stiu cine a fost, nu i-am recunoscut. Atat mi-au zis, soferul sau celalalt, nu stiu care din ei: 'Ma, n-o omoram, ca asa a zis primarul sa n-o omoram'. Nu stiu daca au fost trimisi de primar, nu cred, dar asa au zis. M-a aruncat din masina, legata, in sant si mi-au mai zis: 'Ai scapat cum ai scapat, dar fiul tau si asa nu scapa'. Mi-au pus bluza pe cap, m-au tarat, m-au strans de gat si m-au aruncat in masina. Pe camp m-au batut si mi-a dat cu ceva in cap, ma doare fruntea si la ceafa. Apoi m-au lasat in sant, undeva spre Gaesti", a declarat Cornelia Albu.

Medicii au declarat ca femeia are o plaga la frunte si o contuzie la gamba, fiind internata la sectia neurochirurgie.

"Pacienta a fost adusa in stare constienta, fara amnezie, afirma ca a fost agresata si dusa intr-o alta localitate. Dansa afirma ca a fost abandonata, semnele exterioare nu prea se vad, dar are o plaga destul de mare, taiata, simpla in zona regiunii frontale, pe partea stanga si o contuzie de gamba fara ca la prima evaluare sa fie evidentiate fracturi. Va ramane internata la neurochirurgie. Se vad semne exterioare de agresiune foarte mare, dar agresiunea poate sa fie de mai multe tipuri, in cazul de fata poate sa fie agresiune fizica pentru ca leziunile nu au sistematizare", a declarat Gheorghe Fratoaica, medic UPU Spitalul Judetean Arges.

In paralel, rudele femeii spun ca ar fi o reglare de conturi intre candidati, pentru ca fiul acesteia a participat la alegeri si a pierdut.

Fiul femeii il acuza pe primar

Astfel, fiul femeii il acuza pe primarul localitatii ca ar fi ordonat rapirea si spune ca totul a plecat de la o cearta din campania electorala, el fiind contracandidat al edilului.

"Mama mea a fost luata de la poarta si bagata intr-o masina, apoi dusa intre satele Ratesti si Ciupa. I s-a pus pe fata o panza si a fost legata cu o sfoara sau cu un siret, a fost batuta si spune ca primarul le-a zis celor care au batut-o sa nu o omoare. A fost aruncata din masina si a fost vazuta de cineva de la primarie pe drum, apoi a ajuns acasa pe jos sau adusa de o masina a unui satean, nu stiu bine. Noi suntem amenintati de doua - trei zile, inclusiv de consilierii actualului primar, ca ne va distruge. Masina care a luat-o este a nepotului viceprimarului, nu are numere de inmatriculare", a declarat Gheorghe Albu, fiul femeii.

Vecinii femeii sunt ingroziti si spun ca este pentru prima data cand in satul lor se intampla asa ceva.

"Am auzit ca a batut-o, ca a legat-o si ca a tarat-o. Eu m-am intalnit cu ea pe o ulita, avea baticul pe frunte, era batuta. Am intrebat-o ce a patit si mi-a zis ca a fost la prasit si a cazut din caruta. Eu am crezut-o, dar pe urma am vazut ca a venit Politia, am vazut ca a venit salvarea si a luat-o. Am auzit ca a legat-o de masina si a tarat-o. Saraca s-a ferit sa-mi zica adevarul, i-a fost rusine, dar era vanata pe la ochi si pe la cap. E prima data cand se intampla la noi in sat asa ceva", a declarat o vecina.

La randul sau, primarul localitatii spune ca nu este implicat in agresarea femeii, sustinand ca era in relatii bune cu familia victimei.

"Nu cunosc nimic, acum cand am plecat de la primarie a venit contracandidatul meu sa-mi spuna ca niste mascati ar fi luat-o pe aceasta femeie. Cred ca este vorba de niste rudari. Noi avem in comuna un sat de romi, dar eu nu cunosc nimic si nu este posibil ca din partea mea sa auziti de un asemenea comportament. Si nu cred ca este posibil ca din partea acestor romi sa fi facut asa ceva. O sa-i gaseasca Politia pe autori, eu eram in relatii foarte bune cu femeia si cu familia ei", a declarat primarul din Ratesti, Gheorghe Matei.

Politistii au inceput o ancheta in acest caz, iar daca vor fi prinsi, agresorii vor fi acuzati de lipsire de libertate si de lovire si alte violente.

"S-a inceput cercetarea in cauza. Vor fi audiate toate persoanele implicate in acest caz: martorii, cei care acuza, cei acuzati, si urmeaza sa dam o concluzie in acest dosar", a declarat comisar sef Dan Dinu, purtator de cuvant al Politiei Arges.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#femeie batuta Arges primar, #primarul Ratesti Gheorghe Matei , #Alegeri Locale 2012