ARD: Ponta spunea la referendum ca suntem cu 2-3 milioane mai putin. Sa demisioneze!

Joi, 06 Decembrie 2012, ora 16:16
2841 citiri
ARD: Ponta spunea la referendum ca suntem cu 2-3 milioane mai putin. Sa demisioneze!
Foto: Arhiva

Purtatorul de cuvant al campaniei ARD, Traian Ungureanu, a declarat joi ca Victor Ponta si Mircea Dusa trebuie sa demisioneze dupa ce BEC a anuntat oficial ca sunt 18 milioane de alegatori, iar Ponta a sustinut in vara ca sunt mai putin cu 2-3 milioane de alegatori.

Traian Ungureanu a mentionat, intr-o conferinta de presa, ca BEC a ajuns in mod oficial la concluzia ca sunt 18 milioane de alegatori, iar Victor Ponta "a ajuns la cea mai mare rusine pe care o poate trai un roman in fata romanilor".

"Ponta este omul care a provocat calvarul prin care a trecut toata natiunea romana atunci cand a falsificat, a declarat tot timpul ca suntem mai putin cu 2, 3, 4 milioane, stergand din drepturi milioane de oameni care nu i-au gresit cu nimic. Pentru asta, Victor Ponta trebuie sa demisioneze chiar astazi. Un om care isi permite sa falsifice numarul romanilor, sa-si faca jocul luni de zile, trebuie sa plece. Victor Ponta nu este un prim-ministru, ci primul adversar al romanilor", a adaugat Traian Ungureanu.

El a mai spus ca Ministerul de Interne poarta de asemenea o raspundere grava pentru ca trebuia sa anunte datele privind numarul alegatorilor, si nu sa faca acest lucru BEC, la presiunile societatii civile si ale ARD.

"MAI poarta de asemenea o raspundere grava, pentru ca aceste date nu trebuiau sa ajunga la BEC numai prin presiunile societatii civile, prin presiunile ARD, ale romanilor care vroiau sa stie aceste date. Si ministrul de Interne trebuie sa-l urmeze pe domnul Ponta in somaj. E o rusine, a ajuns o umilinta sa traiesti in Romania sub un guvern USL, sub un guvern care produce numai somaj, minciuna si ura", a adaugat Ungureanu.

Stroe, despre listele electorale: Vor fi modificari majore, care vor rasturna decizia CCR (Video)

Ponta pregateste o videoconferinta cu prefectii privind actualizarea listelor electorale

Numarul total al alegatorilor pentru alegerile parlamentare de duminica este 18.248.414, conform datelor publicate de Biroul Electoral Central (BEC).

BEC a publicat situatia sectiilor de votare organizate pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului din data de 9 decembrie 2012, pe circumscriptii electorale si localitati, cu numarul alegatorilor arondati pe fiecare sectie de votare.

Potrivit situatiei publicate de BEC, numarul total al alegatorilor este 18.248.414.

ARD a cerut, marti, MAI sa comunice oficial numarul alegatorilor cu drept de vot pentru alegerile din 9 decembrie, aratand ca pana la acea ora BEC nu detinea aceste date.

De asemenea, presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, ca Guvernul Ponta creeaza conditii de fraudare a alegerilor neanuntand numarul de electori si a amintit Executivului sa nu-i omita pe cei 500.000 de romani cu domiciliul in strainatate.

"Actualul Guvern condus de doctorul Ponta este predispus la fraudarea alegerilor. Mai sunt trei zile pana la alegeri si creeaza conditii de fraudare prin neanuntarea numarului de electori. Este obligatia Guvernului sa faca public numarul de cetateni romani cu drept de vot. Ii atentionez sa nu uite, cum au uitat la referendum, pe cei 500.000 de cetateni romani cu domiciliu in strainatate. Ei au domiciliul stabil si trebuie inclusi in listele permanente din diaspora", a spus Basescu.

Presedintele a mentionat ca acestia sunt parte din corpul electoral permanent, al caror domiciliu este declarat.

Traian Basescu a precizat ca situatia se afla la MAI, iar Directia Consulara face actualizarea.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#numar alegatori alegeri parlamentare, #Ponta numar alegatori, #Ponta liste electorale referendum , #alegeri parlamentare 2012