Antonescu a ciocnit un pahar cu liderii USL, dar a negat o alianta cu UDMR

Luni, 10 Decembrie 2012, ora 03:50
5199 citiri
Antonescu a ciocnit un pahar cu liderii USL, dar a negat o alianta cu UDMR

Crin Antonescu a spus ca si el si Victor Ponta au vrut sa se vada in aceasta seara in care au obtinut victoria si au si ciocnit un pahar cu aceasta ocazie.

Antonescu a ajuns in jurul orei 2.00 la sediul din Kiseleff, cu sotia sa. Peste jumatate de ora, la plecare, Antonescu a declarat ca liderii USL au vrut sa se vada pentru a se bucura cateva clipe cu totii de victorie. "Ne-am strans mana si am ciocnit un pahar", a povestit el.

Presedintele PNL Crin Antonescu a mai declarat, luni dimineata, ca nu s-a discutat despre o alianta de guvernare cu UDMR, punctand ca premierul Victor Ponta a facut o declaratie ce presupune disponibilitatea USL de a discuta cu acestia "formule de asociere" privind reforma constitutionala, in principal.

"Cred ca dl Ponta a fost destul de clar. Sigur ca a deschis un subiect. Nu am vorbit inca despre o alianta, nicidecum despre o alianta de guvernare. Sunt toate posibilitatile deschise. Premierul Ponta a facut o declaratie care inseamna disponibilitatea noastra de a discuta cu UDMR niste formule de asociere, pe reforma constitutionala - in principal - si acest lucru ramane valabil chiar daca vom avea 66% din mandate pentru ca o discutie despre modificarea Constitutiei trebuie sa implice si Opozitia, si ARD -ul si PP-DD -ul si mai departe cum vor decurge aceste discutii si unde vor ajunge, o sa anuntam. Destul de repede, nu este asta tema principala a zilelor urmaoare", a precizat liderul PNL.

Presedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat duminica seara ca Uniunea si USL se vor aseza la masa pentru a discuta despre o "majoritate guvernamentala si parlamentara", dar ca decizia se va lua in forurile statutare, fiind programata o sedinta a CRU pe 15 decembrie.

"Noi vom avea discutii saptamana viitoare in CRU, vom avea o sedinta sambata si in conducerea UDMR vom discuta toate aspectele si daca se va realiza o intelegere atunci sigur vom sustine o propunere a majoritatii, nu se poate altfel, dar eu nu pot sa iau o decizie singur, aceste chestiuni trebuie sa fie luate pas cu pas, asa cum se face de fiecare data cand vrei sa construiesti ceva stabil. Vom discuta, vom analiza toate aspectele, UDMR nu va veni cu o propunere de prim-ministru pentru ca nu e cazul", a declarat el la Realitatea TV.

Anterior, pe acelasi post, Victor Ponta declarase ca la Cotroceni "si USL si UDMR merg cu aceeasi propunere de prim ministru". "Asta vom discuta mai incolo cu ce propunere vom merge, eu sunt convins ca toata lumea va tine cont de votul popular, de rezultatul alegerilor parlamentare si asta este in interesul Romaniei. (...) Sunt convins ca Romania are nevoie de o stabilitate politica, are nevoie de o majoritare constitutionala pentru a amenda Constitutia si pentru a reforma administratia, regiunile de dezvoltare", a replicat Kelemen.

La insistentele moderatorilor care invocau siguranta cu care Ponta a anuntat ca UDMR e pe cale sa intre la guvernare, udemeristul a raspuns: "Ne-am inteles ca ne vom aseza la masa pentru a discuta pentru binele Romaniei, pentru binele fiecarui cetatean, pentru o majoritate guvernamentala si parlamentara".

Presedintele PSD Victor Ponta a declarat duminica seara ca UDMR doreste sa intre la guvernare cu USL, iar de luni incep discutiile cu formatiunea maghiara pentru asigurarea majoritatii guvernamentale.

"As vrea sa dau si o noua veste. In urma cu cateva minute, am vorbit la telefon cu presedintele UDMR, dl Hunor Kelemen, l-am felicitat pentru realegerea domniei sale si mi-a confirmat faptul ca UDMR este dispusa, incepand de maine, si vom incepe discutiile pentru o majoritate constitutionala, o majoritate guvernamentala si parlamentara care sa permita modificari si reforme importante in anii care urmeaza", a declarat Ponta la Tg. Jiu.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Crin Antonescu victorie alegeri, #Antonescu sampanie lideri USL, #Antonescu guvernare UDMR , #alegeri parlamentare 2012