Alegerile locale vor fi pazite de procurori, anunta ministrul Berca

Luni, 23 Aprilie 2012, ora 10:00
2873 citiri
Alegerile locale vor fi pazite de procurori, anunta ministrul Berca
Foto: TVR Info

Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, a declarat luni ca alegerile locale vor fi supravegheate de cate un procuror in fiecare judet.

Berca a precizat ca acest demers are scopul ca "asupra acestor alegeri sa nu existe nici cea mai mica suspiciune".

Gabriel Berca a facut un apel catre prefecti, politisti si jandarmi sa trateze cu maxima responsabilitate momentul alegerilor.

"Vreau alegeri organizate impecabil. Doresc ca deasupra acestor alegeri sa nu existe nici cea mai mica suspiciune. De aceea va cer tuturor structurilor cu atributii in buna gestionare a procesului electoral, si aici ma refer la prefecti, politisti si jandarmi, sa tratati cu maxima responsabilitate momentul alegerilor.

Prin aceste masuri incercam sa descurajam eventualele tentative de vot ilegal. Aceste masuri nu fac altceva decat sa dea oamenilor incredere ca 10 iunie va fi o zi corecta din toate punctele de vedere", a afirmat ministrul Administratiei si Internelor.

"MAI va fi prezent atat mediatic, cat si printr-o campanie de informare. Vom fi prezenti in fiecare judet si in fiecare comuna. Am stabilit masuri suplimentare care sa vina in sprijinul celor afirmate", a subliniat Gabriel Berca.

Acesta a explicat ca ofiteri ai corpurilor de control ai MAI vor fi trimisi in cele cinci centre zonale, alaturi de cate un procuror, desemnat de Parchetul General.

Respectivele centre de control sunt Cluj, Brasov, Mehedinti, Bacau si Bucuresti.

In alta ordine de idei, ministrul Administratiei si Internelor crede ca unii primari din Romania "organizeaza tot felul de manifestari care nu sunt in cadrul legal, care fac presiuni asupra institutiilor statului", cerand sa fie monitorizata situatia si sa fie aplicata legea "indiferent despre cine discutam".

Nu in ultimul rand, Gabriel Berca a spus ca "pe perioada campaniei electorale se vor spune multe prostii, se vor face multe afirmatii nefondate", facand apel la atentie din partea celor implicati si cerand o "toleranta zero" fata de orice ar putea pune in pericol corectitudinea desfasurarii alegerilor locale.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#alegeri pazite procurori, #alegeri locale 2012, #alegeri locale pazite procurori, #alegeri locale supravegheate procurori , #Alegeri Locale 2012