Alegeri prezidentiale 2014 Liber pentru studenti ca sa voteze la ei acasa

Luni, 10 Noiembrie 2014, ora 21:51 6456 citiri

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, propune Guvernului ca studentii romani sa aiba liber vineri si luni pentru a putea merge in localitatea de domiciuliu sa voteze pe listele obisnuite, nu pe cele suplimentare pentru turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

"Decizia MEN vine in sprijinul facilitarii exercitarii dreptului la vot pentru studenti si personalul din universitati, care au domiciliul in alt loc decat acela unde isi desfasoara activitatea academica.

MEN precizeaza ca institutiile de invatamant superior sunt cele care, in baza autonomiei universitare, hotarasc zilele cand se vor recupera cursurile suspendate", se arata intr-un comunicat de presa al ministerului.

AFP: Studentii romani in ziua votului, intre dezamagire si clatite

Decizia vine dupa ce la primul tur al alegerilor prezidentiale foarte multi studenti s-au plans de faptul ca nu au reusit sa voteze si au criticat proasta organizare a alegerilor prezidentiale.

Romanii sunt asteptati la urne pe 16 noiembrie pentru a-si alege presedintele pentru urmatorii cinci ani. In turul doi al alegerilor prezidentiale acestia trebuie sa aleaga intre Victor Ponta si Klaus Iohannis.

A.G.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii