Alegeri prezidentiale 2014: ACL face sesizari de turism si mita electorala

Duminica, 02 Noiembrie 2014, ora 15:26
4010 citiri
Alegeri prezidentiale 2014: ACL face sesizari de turism si mita electorala

Alianta Crestin-Liberala (ACL) a transmis, duminica, un comunicat de presa in care acuza mai multe nereguli la diferite sectii de votare din tara.

"ACL Sector 2 a depus la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti o sesizare privind suspiciuni de turism electoral in conditiile in care in jurul mai multor sectii de votare circula periodic aceleasi masini care aduc oameni la vot, una dintre ele avand numar de Vrancea si alte doua microbuze cu numar de Bucuresti", se arata in comunicatul de presa remis Ziare.com.

Alegeri prezidentiale 2014ACL acuza comportament abuziv si discriminatoriu

Din cauza numarului neobisnuit de mare de alegatori (5.650 de oameni votasera pana la ora 10:00), ACL Dolj a sesizat BEJ cerand obligarea presedintilor din sectiile de votare sa transmita numele si datele de indentificare a persoanelor care voteaza pe listele suplimentare catre sectiile de votare din localitatea de domiciliu.

ACL a precizat ca in Buzau a fost sesizat un caz de turism electoral si suspiciuni de mita electorala in comuna Calvini. Mai exact, oamenii ar fi fost preluati de acasa si dusi la sectiile de votare.

"In comuna Blajani toate cererile pentru urna mobila par intocmite si semnate de o singura persoana; in plus, actele medicale nu precizeaza niciun diagnostic si sunt avizate de asistenta medicala, ceea ce contravine legii. De altfel, aceasta pare sa fie o practica curenta la nivelul judetului", se mai arata in documentul citat.

In Vrancea, BEJ a fost sesizat cu privire la o problema aparuta in comuna Tulnici unde presedintele sectiei de votare nr. 305 a lipsit 20 de minute avand asupra sa stampila de control si o stampila cu mentiunea "votat".

Alegem presedintele LIVE

"In mai multe localitati din judet, inclusiv in municipiul Focsani, microbuze avand insemnele Aliantei PSD-UNPR-PC circula in zonele aglomerate in scopul influentarii alegatorilor, purtand insemnele Aliantei, cu indemnul 'Eu votez Victor Ponta!'", mai anunta ACL.

Staff-ul de campanie al lui Victor Ponta ar continua campania electorala in Gorj, mai anunta ACL, care adauga ca a sesizat IPJ Gorj.

De asemenea, Inspectoratul Judetean de Politie a fost anuntat ca in localitatea damboviteana Bucsani, exista suspiciuni de frauda electorala, dupa ce 15 persoane au fost aduse cu un microbuz cu numere de Bucuresti si au votat la Sectia nr. 162 Racovita, pe listele suplimentare.

Primarul comunei Draguseni, din Botosani, Eugen Nechita (PSD), este acuzat ca a batut un cetatean din comuna care se afla in fata uneia dintre sectiile de votare din unitatea administrativ-teritoriala. Victima a ajuns la spital si urmeaza sa depuna plangere. ACL anunta ca motivul ar fi fost ca cetateanul are alta optiune politica decat primarul.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#alegeri prezidentiale 2014, #nereguli alegeri prezidentiale 2014, #turism electoral alegeri prezidentiale 2014, #mita alegeri prezidentiale 2014 , #Alegeri Prezidentiale 2014