Alegeri parlamentare: PDL Iasi si-a aprobat candidatii - ARD are un singur loc

Sambata, 13 Octombrie 2012, ora 17:22
4004 citiri
Alegeri parlamentare: PDL Iasi si-a aprobat candidatii - ARD are un singur loc

Un fost ministru, medici, avocati, oameni de afaceri, profesori, directori de institutii si actuali parlamentari formeaza lista candidatilor PDL Iasi pentru alegerile generale din 9 decembrie.

Un singur loc dintre cele 17 posibile a fost cedat catre un partid din Alianta Romania Dreapta, respectiv catre taranisti. Desi Forta Civica a nominalizat o persoana pentru a candida, aceasta nu a fost trecuta pe lista de candidati.

In municipiul Iasi, pentru cele doua mandate de senator vor candida fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi si actualul senator Dumitru Oprea.

Tot in municipiul Iasi, la Camera Deputatilor, trei actuali deputati - Marius Spanu, Cristina Dobre si Nicusor Paduraru - au fost nominalizati pentru inca un mandat, iar acestora li se alatura medicul Camelia Bogdanici si fostul subprefect de Iasi Bogdan Saramet.

In celelalte colegii din judetul Iasi, pentru trei mandate de senator vor fi sustinuti seful PDL Iasi, Gabriel Surdu, avocatul Maria Aldea si omul de afaceri Leonard Rusu.

Pentru alte sase mandate la Camera Deputatilor, PDL Iasi i-a nominalizat pe fostul director CFR Calatori, Constantin Axinia, omul de afaceri Adrian Acostoaie, deputatul Petru Movila, fostul inspector scolar general Liliana Romaniuc, fostul director regional al Postei, Radu Ursanu si directorul Centrului Regional pentru Dezvoltare Rurala, Liviu Bulgaru.

Pentru colegii din Alianta Romania Dreapta (ARD), PDL Iasi a rezervat un singur post, pentru Camera Deputatilor, medicului Constantin Fatu, seful PNTCD Iasi.

In schimb, desi presedintele FC Iasi, Dragomir Tomaseschi, si-a exprimat intentia de a candida in colegiul ocupat acum de deputatul PNL Relu Fenechiu, PDL Iasi a nominalizat o alta persoana - Adrian Acostoaie.

"Promovarea in Parlament a candidatilor nostri va reprezenta pentru comunitatea ieseana un castig. Studiind lista de nominalizari, veti observa prezenta tinerilor in proportie de 25% si a femeilor, in aceeasi proportie, iar media de varsta a candidatilor nu depaseste varsta de 50 de ani", au declarat liderii PDL Iasi.

Pentru unul dintre cele 17 colegii si-au depus candidaturile 35 de persoane in cadrul unei competitii interne de partid, lista finala a candidatilor fiind stabilita prin votul conducerii filialei si dupa ce acestia au fost validati de comisia de integritate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#candidati PDL Iasi parlamentare, #alegeri parlamentare PDL Iasi, #ARD PDL candidati alegeri , #candidat