Alegeri parlamentare: Cantareti care vor sa dea scena pe politica

Sambata, 03 Noiembrie 2012, ora 12:49
4950 citiri
Alegeri parlamentare: Cantareti care vor sa dea scena pe politica

Alegerile parlamentare bat la usa, iar artistii vor sa fie in lumina reflectoarelor, de aceasta data pe scena politica.

Dupa ce cantareti celebri precum Irina Loghin sau Ion Dolanescu au testat viata de parlamentar, reusind sa se remarce doar la depunerea juramantului sau la vreo cantare de colinde, partidele si-au inscris si mai multi artisti pe listele electorale din 9 decembrie.

Interpreti de muzica populara, folk, sau moderna, spera acum la o reprezentatie de patru ani in Palatul Parlamentului.

In Bistrita, lupta electorala va fi destul de incinsa. "Daca ies parlamentar pe Valea Somesului, din trei nunti la care ma duc, una o voi canta gratis", este promisiunea cantaretei de muzica populara Anca Carcu, aspiranta la un fotoliu de deputat in Bistrita Nasaud din partea PRM.

Tot in Bistrita, in acelasi colegiu, candideaza si Alexandru Pugna, un alt cantaret de muzica populara, inscris de aceasta data pe listele USL.

Conducerea USL nu l-a menajat insa deloc pe pesedist, repartizandu-i colegiul in care candideaza, pe langa colega sa de breasla Anca Carcu, si pedelistul Ioan Oltean, prezent in Parlament inca din 1990.

Pugna promite insa ca va face tot posibilul sa ajunga in Casa Poporului si mizeaza pe principala sa arma: cantecele populare de pe Valea Somesului.

Tot din zona muzicii populare si tot din partea PSD vine si Ionela Prodan, alegerea USL pentru un post de parlamentar care sa ii doineasca pe romanii din Statele Unite.

"Cei din diaspora au plans ani de-a randul pe umarul meu si s-au bucurat de cantecele mele, am trait cu ei si bucurie si necaz. Alegeti-ma si pe urma vedem noi ce facem", spune cantareata.

Artista spera asadar sa castige, mai ales ca va avea sef de campanie un impresar din fotbal - fiica sa, Ana Maria Prodan.

Si in Bacau exista candidati care vor sa isi implineasca activitatea artistica printr-o reprezentatie de patru ani in Parlament. Artistul Damian Draghici, consilier al premierului Victor Ponta pentru problemele rromilor, va candida pe listele USL intr-un colegiu din Buhusi.

Dupa ce a castigat un Grammy si a semnat coloana sonora a filmului "Piratii din Caraibe 3", Draghici spera sa obtina si un mandat de parlamentar.

Mihai Sturzu, cunoscut mai degraba ca Mihai de la HI-Q, vrea si el sa fie deputat. Va candida din partea USL intr-un colegiu din Sectorul 6 al Capitalei. Relatia sa cu liderul PSD a fost decisiva.

"Acel domn care pe vremea aia era doar un prieten al meu, acum e premierul Romaniei, Victor Ponta", spune artistul.

La inceput de drum in politica, purtatorul de cuvant al TSD recunoaste ca nu stapaneste inca arta oratoriei, insa promite ca nu va minti in campanie.

Nici democrat-liberalii nu se lasa mai prejos insa. Ei l-au aruncat in batalia electorala pe Ciprian Rogojan, celebrul Cici din trupa Sistem.

Candidatul ARD in colegiul 1 Senat din Baia Mare se alatura astfel socrului sau, fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, care candideaza, de asemenea, pentru inca un mandat de senator.

Si la Alba, ARD propune pentru un loc de deputat un interpret de muzica populara cunoscut in zona: Ionut Fulea.

Artistul se va lupta pentru un mandad in Colegiul 3 Cugir-Zlatna, fostul prefect de Alba, Dan Coriolan Simedru.

Un alt cantaret ce va candida este pesedistul Victor Socaciu, insa acesta este deja deputat din 2008, activand ca vicepresedinte al Comisiei de cultura a Camerei.

Pe 9 decembrie, insa, deputatului de Mures i-a fost data ca sarcina de partid sa le cante romanilor care traiesc in Spania, Italia sau Germania, pentru a le castiga inimile si votul.

Alaturi de liberalii cu carnet de partid, Dida Dragan si Nicolae Furdui-Iancu, Socaciu este unul din interpretii imnului PNL.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#artisti candidati parlamentare, #Socaciu Sturza candidati, #Prodan candideaza parlamentare , #candidat