Alegeri parlamentare 2012 Vasile Dancu: Prezenta la vot va fi de 40 la suta

Duminica, 09 Decembrie 2012, ora 17:03 5283 citiri
Foto: Ftr

Presedintele Institutului Roman pentru Evaluare si Strategie, Vasile Dancu, a prognozat ca prezenta la urne va fi de 40 la suta, similara celei din 2008.

Diferenta dintre prezenta la vot din Transilvania si restul tarii este explicata si de faptul ca a nins mai mult, dar si pentru ca politica este mai "lejera" in judetele din acea regiune, a spus sociologul, la Romania TV.

"Vom avea o prezenta in jur de 40%, ceea ce e comparabil cu ceea ce s-a intamplat in 2008. A fost o campanie foarte slaba, axata pe o competitie abstracta. Au fost foarte putin cunoscuti cei care candideaza", a spus Dancu.

Alegeri parlamentare 2012: Prezenta la vot, 20,56% - Teleorman si Gorj, fruntase

Dancu a precizat ca, saptamana viitoare, va prezenta un sondaj in care se arata ca 66 la suta din oameni stiau ceva despre cel putin un candidat, insa 33% nu aveau informatii despre niciun candidat.

"Inca avem foarte mult de lucrat la comunicarea pollitica. Cred ca oamenii actioneaza normal. Voteaza in functie de ceea ce au ca alternativa si ceea ce li se pune in fata", a subliniat Dancu.

Sociologul a mai spus ca judetele Timis si Cluj au avut intotdeauna o prezenta mai scazuta la vot, deoarece oamenii nu au o legatura cu autoritatile locale. "Se face o politica mai lejera, nici nu e o disproportie foarte mare intre partide. Aici sunt societati mai echilibrate, diferit constituite de judetele din sud sau din Moldova", a conchis Dancu.

T.B.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News