Alegeri parlamentare 2012: Lideri de partide care au ramas pe dinafara

Duminica, 18 Noiembrie 2012, ora 11:37
6640 citiri
Alegeri parlamentare 2012: Lideri de partide care au ramas pe dinafara

Aproape toti liderii principalelor partide politice din tara si-au gasit loc pe listele pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, chiar daca unii au fost nevoiti sa isi schimbe colegiile. Este vorba despre cei care nu sunt deja alesi locali sau europarlamentari.

Sunt insa cativa - ii numeri pe degetele de la o mana - care au ramas pe dinafara. Nu sunt nici in Parlamentul European, nici nu conduc vreun oras sau vreun consiliu judetean, dar nici in Parlamentul Romaniei nu vor fi. Astfel, printre presedinti, prim-vicepresedinti, vicepresedinti sau secretari generali care conduc partidele, sunt cateva nume care vor ramane cel mult doar membri in conducere.

Atat PDL, cat si PNL si PSD au cate un europarlamentar in conducerea partidului, dar si primari de orase ori, cu exceptia liderilor PDL, primari de sectoare si presedinti de consilii judetene.

Alegeri parlamentare 2012: Cine sunt marii absenti de pe listele electorale

Lideri PDL ramasi pe dinafara: N-au vrut sa candideze

Vicepresedintele PDL Sever Voinescu a hotarat sa nu mai candideze pentru un nou post de parlamentar, dupa cel din 2008. Actualul deputat democrat-liberal a mentionat insa ca va ramane activ in politica, insa intentioneaza si sa-si deschida un cabinet de avocatura si sa revina in lumea presei.

De ce nu candideaza un vicepresedinte PDL la parlamentare

Vicepresedintele PDL si presedinte al organizatiei din Timis a democrat-liberalilor, Constantin Ostaficiuc, va candida la alegerile europarlamentare din 2014. Acesta a pierdut alegerile locale din vara, cand a candidat pentru un al treilea mandat consecutiv de presedinte al Consiliului Judetean Timis.

Presedintele PDL Timis a explicat si de ce, odata cu pierderea sefiei Consiliului Judetean, nu a optat sa candideze pentru Camera Deputatilor sau pentru Senat in judetul sau. "Pentru ca imi doresc sa candidez la europarlamentare. (...) Eu doresc sa candidez la europarlamentare, in masura in care partidul va fi de acord, voi dori si voi spera sa intru pe lista la europarlamentare", a spus Constantin Ostaficiuc, pentru Ziare.com.

Alegeri parlamentare Timis 2012

Acesta a precizat ca i se parea "absolut incorect" sa candideze si la alegerile parlamentare din 9 decembrie, iar peste un an si jumatate "sa ma duc intr-o noua candidatura". Urmatoarele alegeri europarlamentare vor avea loc in iunie 2014.

Lideri PNL ramasi pe dinafara: N-au avut incotro

Vicepresedintele PNL Mircea Diaconu nu va mai candida pentru un nou mandat, dupa ce s-a discutat intens inainte de depunerea candidaturilor daca mai are dreptul sa faca acest lucru, dupa ce a fost declarat incompatibil de catre ANI. Actualul senator liberal a spus ca a fost o alegere logica, intrucat exista riscul sa nu-i fie acceptata candidatura din cauza deciziei de incompatibilitate care-l impiedica sa mai ocupe o functie publica timp de 3 ani.

Decapitari cu scandal in PNL - Vezi ce spun rebelii si candidaturile finale

De ce a fost dizolvata filiala PNL Sector 1 - Mi-au spus ca am tradat partidul

Un alt vicepresedinte PNL, potential candidat la alegerile parlamentare, Vlad Moisescu, a fost inlaturat de la sefia PNL Sector 1, de catre presedintele liberal Crin Antonescu, pe 19 octombrie. Fostul deputat din legislatura 2000-2004 a fost acuzat ca vorbea despre conducerea USL ca despre un "grup infractional organizat".

Vicepresedintele liberal a precizat la acea data ca nu va pleca niciodata din PNL si ca va ramane la Sectorul 1. "Suntem o echipa, deocamdata avem de castigat niste alegeri parlamentare", a afirmat Moisescu.

Lideri PSD: Toti pe liste - locuri de la UNPR

In ceea ce ce ii priveste pe liderii social-democrati, atat presedintele Victor Ponta, cat si secretarul general Liviu Dragnea si o parte dintre cei 15 vicepresedinti si-au gasit locurile pe listele pentru alegerile parlamentare. Astfel, 8 vicepresedinti vor candida la alegerile din 9 decembrie, 6 sunt primari, iar unul este europarlamentar.

Lucrurile nu stau la fel de bine si pentru liderii UNPR. Daca presedintele Gabriel Oprea a primit un colegiu de senator in sectorul 2, iar pe liste se regasesc si secretarul general adjunct Ion Toma ori vicepresedintii Eugen Nicolicea, Serban Mihailescu si Laurentiu Chirvasuta, nu acelasi lucru se poate spune si despre alti cinci vicepresedinti care sunt si actuali parlamentari - deputatii Luminita Iordache si Emil Bostan (chiar liderii grupului progresist din Camera Deputatilor) sau senatorii Liviu Campanu, Ovidius Marcutianu sau Vasile Nedelcu. Toti acesti cinci parlamentari din conducerea UNPR au ramas pe dinafara listelor electorale.

Exceptiile de la regula: Dragnea si Becali

Exista insa si doua exceptii de la regula: lideri ai partidelor care sunt deja alesi locali ori europarlamentari si care s-au decis sa candideze pentru un post in Parlamentul Romaniei.

Alegeri parlamentare 2012: Politicieni care candideaza in premiera pentru Parlament

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, spre exemplu, incearca sa ajunga in premiera in Parlamentul Romaniei, el candidand in Colegiul 3 Camera Deputatilor, din judetul Teleorman. Social-democratul va candida intr-un judet in care a obtinut al patrulea mandat consecutiv de presedinte al Consiliului Judetean, in luna iunie. Totodata, Dragnea a mai fost prefect al judetului Teleorman in perioada 1996-2000, dupa care a parasit Partidul Democrat si a trecut la PSD.

Europarlamentarul Gigi Becali, presedintele PNG, este propunerea PNL pentru Colegiul 25 Camera Deputatilor din sectorul 6. Omul de afaceri a primit derogare din partea liberalilor pentru a putea candida. In varsta de 54 de ani, liderul PNG este europarlamentar roman incepand cu luna iunie 2009, o eventuala prezenta a sa in Parlamentul Romaniei fiind o premiera.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#vicepresedinti partide alegeri parlamentare, #lideri partide alegeri parlamentare, #Mircea Diaconu alegeri parlamentare 2012, #Sever Voinescu alegeri parlamentare 2012, #USL alegeri parlametare 2012, #PDL alegeri parlamentare 2012 , #alegeri parlamentare 2012