Alegeri parlamentare 2012: Cristi Preda catre candidatii ARD - Nu va mai atacati intre voi!

Duminica, 18 Noiembrie 2012, ora 12:472337 citiri
Alegeri parlamentare 2012: Cristi Preda catre candidatii ARD - Nu va mai atacati intre voi!

Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda face un apel la candidatii ARD sa nu se mai atace intre ei si le cere sa dea dovada de "putina demnitate".

"Presa a relatat ca, in ultimele zile, doi primari PDL din judetul Suceava - Ion Lungu si Ilie Boanches -, ca si un fost pesedist ajuns acum la Forta Civica - Ovidiu Milici, candidat pentru ARD - si-au exprimat sprijinul pentru... candidati USL din respectivul judet", scrie Cristian Preda pe blogul personal.

Totodata, democrat-liberalul aminteste ca William Branza, candidat ARD care vrea un nou mandat de deputat in colegiul D1 din strainatate - care acopera Europa -, il ataca pe colegul sau de partid Eugen Tomac, candidat in colegiul D2 din strainatate - Moldova + Asia.

"La prima vedere, pare de neinteles. Pentru cine stie cum functioneaza sistemul electoral, lucrurile sunt insa inteligibile. Acolo unde un candidat nu obtine 50%+1, distribuirea mandatelor se face proportional cu scorul obtinut de partide la nivelul cicumscriptiei (care e reprezentata de judet si, respectiv, de mari regiuni ale lumii, in cazul votului din strainatate).

Asa se face ca exista o competitie nu doar intre candidatii sustinuti de partide diferite, ci si intre cei care au sprijinul aceleiasi formatiuni, dar candideaza in colegii apartinand aceleiasi circumscriptii. In 2008, cand candidatii au descoperit aberatia cuprinsa in acest sistem electoral, sprijinul pentru adversari si subminarea propriilor colegi s-au exprimat cu discretie", explica vicele PDL.

Conform acestuia, acum s-a trecut la afisarea "atitudinii partinitoare" pentru adversarii care-ti pot bloca colegul sau a atacurilor directe la adresa unui coleg care "ar putea face un scor prea bun, diminuandu-ti astfel sansele de a beneficia de distributia proportionala".

"Acum s-a trecut la afisarea atitudinii partinitoare pentru adversarii care-ti pot bloca colegul sau a atacurilor directe la adresa unui coleg care ar putea face un scor prea bun, diminuandu-ti astfel sansele de a beneficia de distributia proportionala", continua Cristian Preda.

Acesta face un apel catre candidatii ARD, carora la cere "sa inceteze orice atac la adresa colegilor lor, ca si orice sprijin - discret sau explicit - pentru adversari".

"A pierde nu e o rusine, dar a sprijini un adversar este. Putina demnitate, va rog!", conchide Preda.

D.R.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News