Alegeri parlamentare 2012: Cozi uriase la sectiile de votare din Chisinau

Duminica, 09 Decembrie 2012, ora 14:21 3297 citiri
Foto: Arhiva

Alegatorii romani din Republica Moldova stau la cozi care ajung si la cateva zeci de metri la sectiile de votare din Chisinau pentru a-si exprima dreptul de vot.

Oamenii spun ca au venit sa voteze pentru un viitor mai bun al Romaniei, exprimandu-si speranta ca aceasta va continua sa ajute Republica Moldova, iar unii voteaza pentru unirea celor doua state.

Cea mai solicitata este sectia de votare 184, care este situata in centrul Chisinaului. Aici a inceput sa se formeze rand inca de la ora 08.00, iar catre 11.00 acesta numara peste 200 de persoane, crescand constant. Alegatorii sunt nevoiti sa astepte mai mult de o ora, in pofida temperaturilor scazute de - 2 grade.

"Acest lucru nu ma descurajeaza. Am venit sa votez pentru ca sunt roman", a declarat Andrei, un tanar care sustine ca a redobandit cetatenia acum sase luni si voteaza pentru prima data.

Si la sectia de votare 185, zeci de persoane asteapta in holul Liceului 'Gaudeamus' sau afara, pentru a-si exprima optiunea. Cozi mai mici sunt la cele doua sectii de votare amplasate in sediul sectiei consulare de la Chisinau. Unii oameni sunt nevoiti sa se intoarca acasa fara a vota, pentru ca nu au pasaport romanesc sau buletinul de identitate moldovenesc, in care sa fie atestat domiciliul in Republica Moldova.

Pentru alegerile de duminica in Republica Moldova au fost deschise 19 sectii de votare, dintre care patru la Chisinau. Cea mai mare prezenta la vot pentru alegerile din Romania a fost inregistrata la turul doi al alegerilor prezidentiale din 2009 - de peste 12.000 de alegatori, dupa ce in primul tur au fost aproximativ 9.000. La referendumul din 29 iulie au fost aproximativ 2.350 de alegatori.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News