Alegeri parlamentare 2012: Cine vine de afara sa urmareasca votul?

Sambata, 08 Decembrie 2012, ora 23:36
3752 citiri
Alegeri parlamentare 2012: Cine vine de afara sa urmareasca votul?
Foto: Arhiva

Reprezentantii a 27 de agentii de presa, publicatii si posturi de radio si televiziune straine au fost acreditati de Autoritatea Electorala Permanenta pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Potrivit AEP, au fost acreditati corespondenti de la Associated Press, Agentia France Presse, publicatia Tema Magazine Bulgaria, de la site-ul www.14keruleti-hirhatar.hu, Radio Z Nurenberg, Croatian National TV - HTV, Ziarul Ro-mania Cipru, Nova Duma, Publika TV, Agentia de presa Xinhua (China Noua), European Presphoto Agency, Thomson Reuters, Bloomberg News.

Vor mai fi corespondenti, cameramani si fotografi acreditati la alegerile parlamentare din partea Universal Postal News Papers Limited, This Day Newspaper Nigeria, Support and Asset Management Fund (MTVA), ORF Austria, Ora - Ziarul romanilor din Italia, MTI Hungarian News Agency, Jurnal TV, IPP Timpul de Dimineata, Ipna Teleradio Moldova, International Agency of Business News (MADN), ICS Media, ARD Germania, Al Jazeera English si Torino Musica Notizie News.

Totodata, AEP a acreditat observatori straini pe langa birourile si oficiile electorale constituite la alegerile parlamentare din partea World Peace Volunteers, Comisiei Electorale Centrale de Bosnia si Hertegovina, de la The Association of European Election Officials - ACEEEO, de la Election Canada, dar si reprezentanti ai Comisiei Electorale Centrale a Letoniei, ai Comisiei Electorale a Republicii Moldova si ai Comisiei Electorale Centrale a Georgiei.

AEP a acreditat si reprezentantii Adunarii Parlamentare a OSCE. Seful misiunii AP OSCE de observare a alegerilor parlamentare in Romania, Wolfgang Grossruck, va sustine luni o declaratie de presa pe marginea acestui subiect.

Alegerile parlamentare vor fi observate si de 11 reprezentanti ai Echipei de experti electorali ai OSCE/ODIHR.

Au mai fost acreditati reprezentanti ai Comisiei Nationale Electorale a Republicii Coreea, ai Ambasadei Frantei la Bucuresti si ai Ambasadei Republicii Kazahstan.

Totodata, alegerile parlamentare vor fi observate si de reprezentantul Centrului pentru Comunicare Internationala si Drepturile Omului.

Potrivit AEP, vor trimite reprezentanti pentru a urmari procesul electoral de duminica Ambasada Ungariei la Bucuresti, Consulatul General al Ungariei la Miercurea-Ciuc si cel de la Cluj-Napoca, Ambasada Norvegiei la Bucuresti, Ambasada Canadei in Romania, dar si Ambasada SUA la Bucuresti.

Vor monitoriza modul de desfasurare a alegerilor parlamentare in birourile si oficiile electorale si reprezentantii Asociatiei "Asociacion Rumana de Oropensinos del MAR A.R.O.", Asociatiei Romano-Germane "Doina Romaneasca", Asociatiei "Casa Cultural Romania en Huelva", Asociatiei "Arcadia Rumana en Donana - AREDO", precum si cei din partea International Foundation for Electoral Systems (IFES) din Republica Moldova si din partea Comunitatii Ortodoxe Romane din Italia.

Persoanele acreditate pot asista la operatiunile electorale in ziua votarii incepand cu ora 6.00 si terminand cu momentul incheierii si semnarii de catre membrii biroului electoral al sectiei de votare a procesului verbal de constatare a rezultatelor scrutinului in acea sectie numai daca prezinta actul de acreditare. Ele nu pot interveni in niciun mod in organizarea si desfasurarea alegerilor, avand numai dreptul de a sesiza in scris presedintelui biroului electoral in cazul constatarii unei nereguli.

Orice act de propaganda pentru sau impotriva unui competitor electoral care participa la alegeri sau incercarea de a influenta optiunea alegatorului, precum si incalcarea in orice mod a actului de acreditare atrag suspendarea acreditarii de catre biroul electoral care a constatat abaterea si indepartarea imediat a persoanei respective din sectia de votare.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#organe presa straine acreditate parlamentare, #observatori externi alegeri parlamentare 2012, #reprezentanti mass media straine parlamentare , #alegeri parlamentare 2012