Alegeri parlamentare 2012: 75 de cazuri de mita in campania electorala

Sambata, 08 Decembrie 2012, ora 16:02
2388 citiri
Alegeri parlamentare 2012: 75 de cazuri de mita in campania electorala

Cu doua zile inainte de alegeri, Centrul Operational de Comanda al M.A.I. a fost activat in formula completa. Centrul Operational de Comanda al MAI (COC) coordoneaza misiunile tuturor structurilor care vegheaza la respectarea ordinii si linistii publice cu ocazia alegerilor parlamentare.

In COC se gestioneaza activitatea de centralizare a datelor si informatiilor primite din intreaga tara referitoare la situatia operativa pe linie de ordine si siguranta publica si se transmit factorilor de decizie din minister si celorlalte structuri.

Astfel, in aceasta campanie electorala au fost inregistrate 923 de posibile incalcari ale legii. Cele mai multe sesizari s-au referit la afisajul electoral. Nu au fost inregistrate evenimente deosebite.

Amenzi de 188.600 lei

In cele patru saptamani de campanie electorala, au fost constatate 357 de contraventii, fiind aplicate amenzi in valoare de peste 188.600 lei. Totodata, se efectueaza verificari in 351 cazuri de posibile infractiuni, dintre care 75 se refera la mita electorala, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al MAI.

Numarul de contraventii si infractiuni sesizate in campania electorala pentru alegerile parlamentare este de trei ori mai mic fata de totalul de sesizari primite in campania pentru alegerile locale din acest an. In campania electorala pentru alegerile locale din primavara anului 2012 au fost semnalate 953 contraventii si 1.108 infractiuni.

Centrul Operational de Comanda are un rol vital, mai ales in cazul situatiilor deosebite sau atunci cand structurile Ministerului Administratiei si Internelor participa la misiuni foarte importante, asa cum este misiunea de asigurare a desfasurarii alegerilor, in conditii de legalitate.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Centrul Opera ional de Comanda MAI, #incidente campanie electorala parlamentare 2012, #mita electrala alegei parlamentare 2012, #amenzi alegeri parlamentare 2012, #infiintare Centrul Opera ional de Comanda , #alegeri parlamentare 2012