Alegeri locale partiale, pe 24 februarie, in trei localitati

Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 13:07
2139 citiri
Alegeri locale partiale, pe 24 februarie, in trei localitati

Autoritatea Electorala Permanenta a informat ca, duminica, 24 februarie, vor avea loc alegeri locale partiale pentru primarii din trei circumscriptii electorale: comuna Pechea din judetul Galati, comuna Valcelele din judetul Calarasi si comuna Gheorghe Lazar din judetul Ialomita.

In acest sens, pana pe 31 ianuarie, partidele politice, organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, aliantele politice si aliantele electorale trebuie sa comunice semnele electorale catre biroul electoral de circumscriptie, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Depunerea candidaturilor se face cel mai tarziu cu 20 de zile inaintea datei alegerilor, ultima zi fiind 4 februarie, ora 24.00.

Tot pana la aceasta data, Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne si Inspectoratul General pentru Imigrari vor pune la dispozitia primarilor listele electorale permanente si listele electorale complementare.

Cele mai importante evenimente politice in 2013 - vezi ce ne asteapta

Campania electorala va dura 15 zile, va incepe pe 10 februarie si se va incheia pe 23 februarie, ora 7.00. Procesul de votare va incepe duminica, 24 februarie, la ora 7.00 si se va incheia la ora 21.00.

Potrivit dispozitiilor art. 3 din Legea nr. 67/2004, "dreptul de vot se exercita numai in comuna, orasul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritoriala a municipiului in care alegatorul isi are domiciliul".

Totodata, potrivit prevederilor art. 4^1 din Legea nr. 67/2004, "cetatenii Uniunii Europene care au domiciliul sau resedinta in Romania au dreptul de a alege si de a fi alesi in aceleasi conditii ca si cetatenii romani, cu indeplinirea prevederilor prezentei legi".

Alegeri locale partiale: 1.000 de politisti asigura ordinea

Anterior, Autoritatea Electorala Permanenta a informat ca, pe data de 3 februarie, vor avea loc alegeri locale partiale pentru presedintele Consiliului Judetean Teleorman si pentru primarii din noua circumscriptii electorale: municipiul Slatina, judetul Olt; municipiul Turnu Magurele, judetul Teleorman; orasul Covasna, judetul Covasna; comuna Draganesti, judetul Bihor; comuna Draguseni, judetul Botosani; comuna Avramesti, judetul Harghita; comuna Doljesti, judetul Neamt; comuna Vitomiresti, judetul Olt; comuna Bujoru, judetul Teleorman.

Campania electorala va dura 15 zile, incepe pe 20 ianuarie si se termina pe 2 februarie, ora 7.00. Procesul de votare va incepe duminica, 3 februarie, la ora 7.00 si se va incheia la ora 21.00.

Pentru alegerea presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Teleorman se vor organiza 334 sectii de votare din localitati urbane si rurale.

La Consiliul Judetean Teleorman functia de presedinte a devenit libera dupa ce social-democratul Liviu Dragnea, care a obtinut la alegerile locale din luna iunie 2012 un al patrulea mandat de sef al acestei institutii, a castigat la alegerile parlamentare din decembrie anul trecut, din partea USL, postul de deputat in Colegiul 3.

F.N.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#alegeri locale partiale 24 februarie, #AEP alegeri locale partiale, #alegeri locale partiale 2013, #alegeri locale februarie 2013 , #Alegeri Locale 2012