Alegeri locale intr-un singur tur: PNL acuza culmea absurdului, PSD nu discuta deciziile CCR

Miercuri, 04 Mai 2016, ora 13:52
4341 citiri
Alegeri locale intr-un singur tur: PNL acuza culmea absurdului, PSD nu discuta deciziile CCR
Foto: Ziare.com

Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, sustine ca cele doua mari partide ale tarii sunt singurele avantajate de decizia de miercuri a judecatorilor CCR, privind organizara alegerilor locale intr-un singur tur.

"Mi se pare in continuare in culmea absurdului ca primarul sa fie ales cu 15-30 la suta, dar sa fie demis prin referendum cu 50 la suta plus 1. (...) Nu stiu daca mai crede cineva in ideea de democratie azi, dar eu cred, PNL crede. Macar pe modalitatea de alegere a primarului trebuia sa avem o dezbatere", a sustinut Alina Gorghiu, intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv.

Intrebata cine are de castigat, sefa liberalilor a spus ca "de alegerea intr-un tur sunt avantajate clar partidele mari - PSD si PNL".

La randul sau, candidatul liberal pentru Primaria Capitalei, Catalin Predoiu, a anuntat ca oricum campania sa urma sa fie construita astfel incat sa castige din primul tur.

"Este o decizie fireasca si ar fi fost intempestiva schimbarea de la un tur la doua tururi si ne vom duce campania in continuare indiferent de considerentele acestei decizii. Le-am si spus colegilor ca doresc sa construiesc campania pentru bucuresteni in ideea sa castigam din primul tur", a spus si Predoiu, presedinte al PNL Bucuresti, la B1 Tv.

Nu in ultimul rand, candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat ca deciziile CCR "nu se discuta".

"Am luat act de decizia de astazi a CCR. Deciziile CCR nu se discuta. Sper ca toata lumea intelege acest lucru si nu vor incepe noi dezbateri si certuri politice. In ultimele saptamani, s-a vorbit prea mult despre chestiuni de legislatie si chestiuni politice si prea putin despre problemele bucurestenilor. Sper ca odata cu aceasta decizie a CCR, toti candidatii sa revina la agenda cetatenilor", a explicat Firea, intr-un comunicat remis Ziare.com.

CCR: Alegerile locale vor avea loc intr-un singur tur de scrutin

CCR a respins, miercuri, sesizarea depusa de jurnalistul Liviu Avram cu privire la prevederile legii electorale, prin urmare alegerile locale din iunie vor avea loc intr-un singur tur.

Decizia Curtii a fost luata in unanimitate, a anuntat presedintele Augustin Zegrean, care a precizat ca "nu vom schimba alegerile de azi pe maine".

In privinta numarului de semnaturi necesare pentru depunerea unei candidaturi, CCR a decis ca respectiva contestatie este "neintemeiata".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#reactii PNL alegeri un tur, #CCR decizie alegeri primari, #un singur tur alegeri locale, #CCR alegeri un tur , #alegeri locale 2016