Alegeri locale 2020. Marcel Ciolacu: "PSD este pe drumul cel bun. Mi-as dori ca Gabriela Firea sa candideze la parlamentare. Nu am avut cu Robert Negoita o discutie politica"

Luni, 28 Septembrie 2020, ora 14:17
3368 citiri
Alegeri locale 2020. Marcel Ciolacu: "PSD este pe drumul cel bun. Mi-as dori ca Gabriela Firea sa candideze la parlamentare. Nu am avut cu Robert Negoita o discutie politica"
Marcel Ciolacu este presedintele PSD FOTO Facebook/ Marcel Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a declarat luni, 28 septembrie 2020, ca partidul pe care il conduce ramane cel mai mare din Romania si ca este sigur ca la alegerile parlamentare va fi un scor mai bun. El si-a exprimat dorinta ca Gabriela Firea sa candideze pentru un port de parmantar PSD.

Liderul PSD a precizat ca rezultatele la alegerile locale arata ca formatiunea este pe drumul cel bun si acest lucru da speranta social-democratilor ca vor avea un scor politic mult mai bun la parlamentarele din 6 decembrie. El a mai spus ca "persoanele anchilozate de prea mult timp in anumite functii publice, indiferent daca au fost din partea PSD sau a PNL au fost sanctionate de catre romani"

"Rezultatele votului de ieri ne arata ca PSD este pe drumul cel bun. PSD va continua sa prezinte si sa propuna solutii si proiecte concrete pentru cetatenii Romaniei. Romania are nevoie de o alternativa la ceea ce este acum.

Democratia din Romania are nevoie de un partid de stanga puternic, cu viziune, modern si adaptat noilor cerinte din acest moment.

PSD a reusit intr-un timp scurt, printr-un program de reconstructie si modernizare de la un scor de 20%, la un scor de peste 30%. In acest moment, PSD are cel mai mare numar de consilii judetene, 20 de consilii judetene si cel mai mare numar de primari alesi, aproximativ 1.500 de primari. Ramanem cel mai mare partid din Romania.

Procesul de reconstructie interna a dat roade in acest moment. PSD trebuie sa se deschida. Persoanele anchilozate de prea mult timp in anumite functii publice, indiferent daca au fost din partea PSD sau a PNL au fost sanctionate de catre romani.

Romanii au intotdeauna dreptate si acest lucru trebuie sa ne fie calea, atat pentru PSD, cat si pentru alte partide. Toate aceste lucruri ne dau speranta ca la parlamentare vom avea cu siguranta un scor politic mult mai bun", a spus Marcel Ciolacu.

Ciolacu a spus ca inca nu a discutat cu Gabriela Firea despre rezultatul alegerilor si despre ce urmeaza sa faca in acest context.

Marcel Ciolacu: Mi-as dori ca Gabriela Firea sa candideze pentru un post in Parlamentul Romaniei

"Mi-as dori ca doamna Gabriela Firea sa candideze pentru un post in Parlamentul Romaniei. Consider ca doamna Gabriela Firea trebuie sa fie in linia intai a PSD. Rezultatele bune ale PSD se datoareaza si in mare masura doamnei Gabriela Firea", a afirmat Marcel Ciolacu.

El a mai spus ca Gabriela Firea nu este in categoria persoanelor politice anchilozate de prea mult timp in functii publice, deoarece ea a avut un singur mandat la Primaria Capitalei.

"Nu, in acest moment din toate statisticile domnul Nicusor Dan e primarul general al Capitalei. Eu cand m-am referit la oameni anchilozati de prea mult timp in functii publice este evident ca nu m-am referit la doamna Gabriela Firea, pentru ca a fost la primul mandat. Doamna Gabriela Firea e sigunra care a avut puterea sa lupte impotriv aacestei drepte unite. Nu am vorbit. O sa am o discutie cu doamna Gabriela Firea dupa aceasta conferinta de presa", a completat Ciolacu.

Liderul PSD a precizat, la inceputul conferintei de presa sustinuta luni la sediul partidului, ca rezultatele la alegerile locale arata ca formatiunea este pe drumul cel bun si acest lucru da speranta social-democratilor ca vor avea un scor politic mult mai bun la parlamentarele din 6 decembrie. El a mai spus ca "persoanele anchilozate de prea mult timp in anumite functii publice, indiferent daca au fost din partea PSD sau a PNL au fost sanctionate de catre romani".

Ciolacu: Nu am avut discutii politie cu Robert Negoita. Suntem prieteni

Marcel Ciolacu a declarat ca intalnirea de luni cu Robert Negoita a fost una ca intre prieteni si au fost discutii politice, intrebat daca e posibil ca acesta sa revina in PSD.

Liderul social-democratilor a adaugat ca daca si cand va exista un astfel de pas va anunta public. El a mai spus ca nu exista o concurenta intre Gabriela Firea si Robert Negoita, deoarece cel din urma va fi un primar de stanga la Sectorul 3.

"Nu am avut discutii politice cu domnul Robert Negoita. Ma cunosc de mult timp cu el. Suntem prieteni. Am avut o discutie ca intre prieteni", a afirmat Marcel Ciolacu, luni la sediul PSD, intrebat ce a facut luni la partid Robert Negoita.

"Cand vom lua o decizie sunt convins ca atat eu, cat si domnul Negoita o vom anunta. Cred ca creionati o concurenta intre doamna Firea si domnul Negoita care nu exista. Robert Negoita e primar de stanga. Avem sectorul 1 unde nu stim cine a castigat.

Avem sectorul 2 unde datorita unei candidaturi neinspirate a domnului Ontanu am pierdut sectorul 2. Oricum consiliul local este de stanga. In Sectorul 4 unde a castigat domnul Baluta. Avem sectorul 5 unde domnul Piedone sa nu imi spuneti ca este de dreapta. Si Sectorul 6 unde a castigat un candidat al dreptei unite", a completat Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus a va fi facuta o analiza in structurile interne ale partidului, in contextul rezultatelor la alegerile locale.

"Vom avea o analiza saptamana aceasta in structurile interne ale PSD si va vom da toate lamuririle apoi. Mi se pare corect ca aceste discutii sa le avem cu colegii in interiorul partidului", a concluzionat Marcel Ciolacu.

Candidatul Aliantei Pro Bucuresti 2020 la Primaria Sectorului 3 Robert Negoita, care a obtinut un nou mandat, afirma ca nu a avut discutii cu conducerea PSD referitoare la revenirea sa in partid.

"In viata am invatat ca nu trebuie sa excluzi niciodata nimic, dar nu se pune problema in acest moment, situatia e cat se poate de clara", a explicat Negoita, mentionand ca nu trebuie sa se intoarca in PSD pentru a face o majoritate la Sectorul 3.

"Putem face majoritate si cu PNL, putem face majoritate si cu PSD, putem face majoritate si cu USR, de ce nu?", a mai spus Ciolacu.

ANALIZA Harta politica a Romaniei dupa alegerile locale. Cum a fost impartita Romania intre PSD, PNL si UDMR la consiliile judetene

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#alegeri locale 2020, #marcel ciolacu, #Gabriela Firea, #PSD, #Robert Negoita , #alegeri locale 2020