Alegeri locale 2016: Lupta PNL-PSD se duce in justitie - liberalii il acuza pe primarul Negoita

Luni, 09 Mai 2016, ora 10:11 2140 citiri
Foto: Facebook/ Robert Negoita

Candidatul PNL la Primaria Sectorului 3, Cristina Pocora a anuntat, duminica, prin intermediul unui comunicat de presa, ca PNL Sector 3 va actiona in justitie candidatul PSD la Primaria Sectorului 3, actualul primar Robert Negoita, pentru incalcari repetate ale legii si utilizarea ilegala a banilor publici pentru campania "I Love Sectorul 3".

PNL Sector 3 si candidatul PNL Cristina Pocora "denunta manipularea nerusinata cu care actualul primar, Robert Negoita, incearca sa ii insele pe cetateni, prin utilizarea activitatilor realizate de institutia Primariei Sectorului 3 si a campaniei de promovare 'I love Sector 3', platite din bani publici, in scopul promovarii sale electorale", relateaza News.ro.

PNL Sector 3 anunta ca-l va actiona in justitie pe primar pentru incalcari repetate ale legii si utilizarea ilegala a banilor. Liberalii spun ca, potrivit Legii nr. 334 din 17 iulie 2006, privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale, precum si a Ghidului Autoritatii Electorale Permanente (AEP), este interzisa implicarea resurselor institutiilor publice in campania electorala.

"Atat in perioada de precampanie electorala, cat si in campania electorala oficiala care a inceput pe 6 mai, primarul PSD Robert Negoita se promoveaza sub sloganul Primariei - 'I love Sector 3' si participa la evenimente ale Primariei ca si cand acestea ar fi evenimente electorale.

Pentru ca manipularea sa fie si mai eficienta, pesedistul Robert Negoita nu foloseste in comunicarea publica niciun insemn (sigla, slogan, culoare) si nicio referire verbal la Partidul Social Democrat, din partea caruia candideaza. Astfel Robert Negoita doreste sa se identifice 100% cu institutia publica a Primariei Sectorului 3, ceea ce reprezinta o incalcare flagranta a legii", transmite PNL Sector 3.

Liberalii il acuza pe Robert Negoita ca, pe site-ul personal si pe canalul de Youtube prezinta activitati ale Primariei si foloseste identitatea vizuala si activitatile campaniei "I love Sector 3". In plus, spun cei de la PNL, in perioada de precampanie electorala, in Sectorul 3 au fost amplasate corturi care promovau realizarile Primariei sub sloganul "I love Sector 3".

Organizatia PNL Sector 3 mai afirma ca primarul Robert Negoita a organizat, cu ocazia aniversarii parcului IOR, un eveniment din bani publici. "La acest eveniment, in fata unui public numeros, a luat cuvantul candidatul Robert Negoita, chiar daca totul a avut loc pe data de 7 mai, adica in perioada legala de campanie electorala", se mai arata in comunicatul PNL.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News