Alegeri Giurgiu 2012

Miercuri, 16 Mai 2012, ora 14:382983 citiri
Alegeri Giurgiu 2012

Scrutinul pentru alegerea primarilor, consilierilor locali, municipali, judeteni si a presedintilor consiliilor judetene are loc in data de 10 iunie. Cinci persoane s-au inscris in cursa electorala pentru functia de primar al municipiului Giurgiu si opt pentru cea de presedinte al Consiliului Judetean.

Din punct de vedere legal campania a inceput vineri, 11 mai, si se va incheia in data de 9 iunie, ora 7.00.

Alegeri Timisoara 2012

Alegeri Arad 2012

Procesul de votare din 10 iunie va incepe la ora 7.00 si se va incheia la ora 21.00.

Alegeri Baia Mare 2012

Biroul Electoral Central a stabilit ca voturi valabil exprimate, la alegerile din 10 iunie, sunt cele in care stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui singur patrulater.

Totodata, se considera valabil exprimat si votul in care stampila cu mentiunea "votat" depaseste limitele patrulaterului, dar optiunea alegatorului este evidenta, inclusiv situatia in care stampila este doar tangenta la un patrulater, dar nu atinge altul.

Daca stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui singur patrulater, dar pe buletinul de vot sunt inscrise diverse mentiuni ale alegatorului, votul este considerat valabil exprimat, indiferent de mentiunile care apar pe acesta.

Potrivit BEC, este valabil exprimat votul in cazul in care stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui patrulater, dar pe buletinul de vot alegatorul a mai aplicat una sau mai multe stampile, fara sa atinga vreun alt patrulater.

BEC a mai stabilit ca sunt considerate voturi nule cand pe buletinul de vot nu a fost aplicata stampila de control a sectiei de votare sau cand buletinul are alt model decat cel legal aprobat.

Vot nul este si atunci cand nu a fost aplicata stampila cu mentiunea "votat" in niciun patrulater sau cand aceasta este pusa in doua sau mai multe patrulatere.

Daca stampila cu mentiunea "votat" a fost aplicata in exteriorul patrulaterelor sau aceasta atinge doua sau mai multe patrulatere, votul este, de asemenea, nul.

Cei cinci candidati la Primaria Giurgiu sunt:

Primarul in exercitiu, Lucian Iliescu (Uniunea Social Liberala - PSD+PNL)
Nicolae Barbu (independent)
Felicia Capatana (PRM)
Robert Ioan Cristoi (Miscarea pentru Noul Giurgiu - PDL+PER)
Florian Nicolae (independent)

Alegeri Satu Mare 2012

Alegeri Botosani 2012

Cele opt propuneri pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean sunt:

Dumitru Beianu (candidat independent)
Constantin Buduru (Miscarea pentru Noul Giurgiu - PDL+PER)
Liliana Ciobanu (PPDD)
Cristian Eduard Dicu (PRM)
Stefana Dumitru (Alianta Socialista)
Vasile Mustatea (Uniunea Social Liberala - PSD+PNL)
Marian Stanescu (Partidul Verde)
Nicu Stefan (UNPR)

Ramaneti pe Ziare.com pentru a urmari cele mai importante informatii din campania electorala, alegerile locale 2012 si candidati.