Alegeri europarlamentare 2014: Rasism, traseism si probleme penale

Luni, 05 Mai 2014, ora 10:14
3667 citiri
Alegeri europarlamentare 2014: Rasism, traseism si probleme penale
Foto: bzi.ro

Traseismul, problemele de integritate, trimiterile in judecata, incompatibilitatile, nepotismul sau rasismul se afla printre criteriile avute in vedere de Alianta pentru o Romanie Curata si de care eurocandidati ca Theodor Stolojan, MR Ungureanu, CV Tudor sau Adina Valean, sotia presedintelui Crin Antonescu, nu trec.

Theodor Stolojan, primul candidat de pe lista PDL, este in vizorul ANI si face obiectul unei anchete a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru fals in declaratii, dupa ce a evitat sa isi treaca in declaratia de avere din 2012 actiunie la Trangaz Medias, arata Alianta pentru o Romanie Curata.

Cristian Preda, de pe lista PMP, este considerat traseist pentru ca a plecat din PDL si PNL.

Teodor Baconschi are, in viziunea Aliantei pentru o Romanie Curata, o problema locativa, pentru ca a cerut casa de protocol, desi avea un apartament in Primaverii si inca unul intr-un cartier obisnuit al Bucurestiului. Mai mult, Teodor Baconschi a obtinut si de la ANL un loc pentru o vila.

Frauda electorala ameninta alegerile europarlamentare in Romania, Bulgaria si Croatia - EUobserver

Baconschi iese in evidenta si la criteriul "nepotism", pentru ca a angajat in Minsterul de Externe fiica unui alt demnitar PDL. El a avut si o problema cu o afirmatie rasista facuta in 2010, cand a declarat: "avem niste probleme fiziologice, naturale, de infractionalitate in sanul unora dintre comunitatile romanesti, in special in randul comunitatilor cetatenilor romani de etnie rroma".

Dan Diaconescu, fondator si presedinte al PP-DD, are o avere impresionanata, respectiv bijuterii in valoare de 1.800.000 lei, 7 spatii comerciale si, in 2013, a vandut 9 imobile si un teren din Bucuresti, Sinaia si Snagov, pentru care a incasat 7,6 milioane lei (1,7 milioane euro), dar a fost condamnat la 3 ani inchisoare pentru santaj in 2013, fara insa ca decizia sa fie definitiva.

Mihai Razvan Ungureanu, presedinte al partidului Forta Civica si senator, este inclus pe lista neagra a Aliantei pentru o Romanie Curata din cauza veniturilor de 84.000 de euro pe an obtinute de sotia sa, medic la spitalul Fundeni, de la Petrom, pentru servicii de consultanta.

Mihail Neamtu, candidat al Partidului Noua Republica, este acuzat ca ar fi facut declaratii extremiste si "ar fi ignorat actiunile comise de legionari".

Corneliu Vadim Tudor poarta vina unei fapte de ultraj comise in 2011, el fiind trimis in judecata de Parchetul General pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti in scandalul evacuarii din luna ianuarie 2011 a sediului Partidului Romania Mare din strada Emile Zola.

In plus, in anul 2012, Vadim a negat Holocaustul, Institutul pentru Studierea Holocaustului "Elie Wiesel" (INSHR-EW) cerand sanctionarea sa.

Pe lista se afla si Ecaterina Andronescu, care s-a aflat in proces cu ANI, desi a fost achitata. Ea era acuzata de incompatibilitate.

Sotia presedintelui PNL, Crin Antonescu, Adina Valean, a facut in 2010 lobby proiectului de la Rosia Montana, organizand in parteneriat cu Gold Corporation un seminar la Bruxelles, la care ar fi incercat sa nu permita accesul celor care se exprimau impotriva proiectului.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Romania Curata lista candidati murdari europarlamentare, #Romania Curata candidati probleme europarlamentare, #Romania Curata candidati incompatibili traseism procese , #alegeri europarlamentare 2014