Alegeri europarlamentare 2014: Cu barca la vot

Duminica, 25 Mai 2014, ora 14:49
1420 citiri
Alegeri europarlamentare 2014: Cu barca la vot

Procesul electoral in Penitenciarul cu Regim de Maxima Siguranta (PRMS) din Tulcea s-a incheiat duminica, in jurul pranzului, iar alegatorii din Delta Dunarii merg cu barca la sectiile de votare pentru a-si alege reprezentantii in Parlamentul European.

In unele localitati din Delta Dunarii, ca la fiecare tur de scrutin, oamenii merg cu barca sau platesc un leu trecerea cu bacul pentru a-si exercita dreptul constitutional.

Romania voteaza - urmareste LIVE

"Pentru mine este pentru prima data cand votez pentru PE. Acum patru ani, eram internat in spital cu piciorul. Am votat ca sa le fie copiilor mei mai bine decat imi este mie", a declarat Ion C., in varsta de 65 de ani, din satul Ilganii de Jos, care a votat duminica in satul Nufaru.

Potrivit loctiitoarei sectiei de votare din satul Nufaru, Delia Terente, pana in jurul orei 11.00, din cei 1.038 de alegatori se prezentasera la urne aproximativ 50.

"Prezenta este foarte mica, dar cred ca va creste dupa ce oamenii ies de la biserica", a declarat Delia Terente.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului, Daniela Condrea, a afirmat ca in judetul Tulcea nu s-au inregistrat incidente in prima parte a zilei.

Potrivit Biroului Electoral Judetean, doar Penitenciarul cu Regim de Maxima Siguranta a depus solicitare pentru utilizarea urnei speciale, dintre cei 1.088 de detinuti din Tulcea si Chilia Veche 929 avand drept de vot.

"Din cele 929 de persoane cu drept de vot, si-au exprimat optiunea doar 302. Dintre acestea 39 se afla la sectia din Chilia Veche", a declarat directorul Penitenciarului, Ioan Feodorof.

Conform BEC, pana la ora 10.00, 5,03% din alegatorii tulceni si-au exercitat dreptul electoral.

Potrivit autoritatilor tulcene, in cele 204 sectii de votare amenajate in judet sunt asteptate peste 203.000 persoane pentru a-si alege reprezentantii in PE.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#vot barca Delta Dunarii, #vot europarlamentare Delta Dunarii, #vot penitenciar Tulcea, #detinuti penitenciar alegeri europarlamentare , #alegeri europarlamentare 2014