Alegeri europarlamentare 2014: Baconschi vrea cu blugii care simbolizeaza SUA in PE, pe lista PMP

Marti, 29 Aprilie 2014, ora 09:12
3217 citiri
Alegeri europarlamentare 2014: Baconschi vrea cu blugii care simbolizeaza SUA in PE, pe lista PMP
Foto: Arhiva

Teodor Baconschi ocupa locul 3 pe lista Partidului Miscarea Populara la alegerile europarlamentare. Este pentru prima data cand Baconschi se inscrie in cursa pentru Parlamentul European.

In varsta de 51 de ani, fostul ministru de Externe al Romaniei se mandreste ca face parte din "cea mai buna echipa" si se bucura ca face campanie in blugi pentru ca "pentru ca simbolizeaza SUA si valorile ei: libertate, munca si inovatie", dupa cum scrie pe pagina sa de Facebook.

Teologul diplomat de cariera

De formare teolog, primii zece ani din cariera si i-a dedicat scrisului si predatului. A fost redactor la Editura Institutului Biblic si de Misiune al BOR, pentru o scurta perioda consilier la Ministerul Culturii si a condus Editura Anastasia. A lucrat si ca lector la Facultatea de Filosofie din Bucuresti.

Apoi si-a inceput cariera diplomatica, primul post fiind de ambasador la Vatican, urmand San Marino, Malta, Portugalia, Andora, Monaco si Paris.

Pe 28 septembrie 2010 a intrat in PDL, iar pe 13 octombrie al aceluiasi an, a lansat Fundatia Crestin-Democrata. El a fost numit ministru de Externe in Guvernul Boc 2. Baconschi a demisonat din Partidul Democrat Liberal, la data de 30 ianuarie 2014, si s-a alaturat proiectului lui Traian Basescu, Partidul Miscarea Populara.

Demis de la Externe de mahalaua inepta de la Universitate

Baconschi a fost demis insa din fruntea ministerului de Externe in luna ianuarie a anului 2012, in timpul protestelor ce izbucnisera la Universitate pentru sustinerea lui Raed Arafat.

Boc l-a demis pe Baconschi pentru "mahalaua inepta"

Baconschi acuzase, atunci, ca cei care au iesit in strada sunt manipulati de PSD si PNL, numindu-i "mahalaua violenta si inepta incolonata", pe cand cei care nu au iesit sa demonstreze reprezinta "Romania care munceste".

"Un lucru devine din ce in ce mai clar pentru toti romanii de bine. A inceput inclestarea pe viata si pe moarte intre fortele trecutului si proiectul unei noi Romanii. Opozitia si-a activat in sfarsit intreg arsenalul mostenit de la Ana Pauker, Teo, Luca si Dej: derbedei inarmati, dezinformare, propaganda urii.

Baconschi, despre "Romania care munceste" si "mahalaua violenta si inepta"

Ne acuza ca vom fura alegerile doar pentru ca vrem ca romanii sa voteze, in diaspora si acasa. Ce vor ei, in schimb, e ca o populatie imbecilizata de televiziuni, infricosata de scenarii apocaliptice mereu dezmintite de realitate si, mai nou, de batausii scosi pe strazi, sa aleaga in locul reformei Statului retorica urii si neputintei ridicata la nivel de program politic.

Optiunea e simpla: reforma, responsabilitate, siguranta sau regres, populism, domnia batei. Alegerea o va face insa Romania vrednica, Romania care munceste, Romania insetata de viitor, nu mahalaua violenta si inepta incolonata, ca minerii odinioara, in spatele mostenitorilor Securitatii", scrisese atunci Baconschi pe blogul personal.

Acuzatii de frauda

In decembrie 2009, Baconschi a fost acuzat ca fiind complice la presupusa fraudare a alegerilor prezidentiale, motivul principal invocat fiind numarul mare de voturi inregistrate la Paris.

Potrivit Ministerului de Externe, la Ambasada Romaniei de la Paris, au votat 3785 de alegatori. Avand in vedere faptul ca sectiile de votare au fost deschise 14 ore, ar insemna ca la Paris, in fiecare minut sa fi votat 5 persoane. Lucru infirmat chiar de cei care au votat acolo.

Teodor Baconschi a dezmintit categoric acuzatia, afirmand ca nici un observator "nu a sesizat vreo problema" si ca "nici un incident" nu a fost semnalat.

Diplomatul a amintit ca la referendumul pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu din 2007 a votat un numar apropiat de persoane precum cel de la prezidentialele din 6 decembrie si atunci nu era el ambasador.

Scandalul sex in jacuzzi

In iulie 2007, numele lui Teodor Baconschi a fost implicat intr-un scandal sexual. Detalii picante despre aventurile amoroase ale Manuelei Vulpe, ambasadorul Romaniei in Mexic, au fost postate pe un site care apartine revistei romanilor din Australia.

Printre corespondentele postate se numara si cele purtate cu Teodor Baconschi, consilier presidential pe atunci. Din acestea rezulta o alta posibila legatura amoroasa avand in vedere ca doamna ambasador ii readuce aminte lui Baconschi momentele placute petrecute intr-o cada cu jacuzzi din Australia.

"Aseara am facut o baie, in noua cada (tip jacuzzi) din noua resedinta. Gandindu-ma la tine, am evocat - si trait - momente din vechea baie (tip jacuzzi), din fosta resedinta din Australia", ii scrie Manuela Vulpe lui Teodor Baconschi.

Baconschi a negat veridicitatea mesajelor si a amenintat ca va da in judecata pe oricine le publica.

Alegerile europarlamentare au loc pe 25 mai, iar Romania va trimite in Parlamentul European 32 de eurodeputati, cu unul mai putin decat in actuala legislatura, dupa aderarea Croatiei la Uniunea Europeana, in iulie 2013.

A.S.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Teodor Baconschi alegeri europarlamentare, #Baconschi europarlamentare PMP, #Partidul Miscarea Populara Baconschi , #alegeri europarlamentare 2014