Alegeri Deva 2012

Miercuri, 16 Mai 2012, ora 10:242882 citiri
Alegeri Deva 2012

Scrutinul pentru alegerea primarilor, consilierilor locali, municipali, judeteni si a presedintilor consiliilor judetene are loc in data de 10 iunie. Sapte candidati s-au inscris in cursa pentru Primaria Deva si noua pentru CJ Hunedoara.

Din punct de vedere legal campania a inceput vineri, 11 mai, si se va incheia in data de 9 iunie, ora 7.00.

Alegeri Botosani 2012

Alegeri Cluj Napoca 2012

Procesul de votare din 10 iunie va incepe la ora 7.00 si se va incheia la ora 21.00.

Biroul Electoral Central a stabilit ca voturi valabil exprimate, la alegerile din 10 iunie, sunt cele in care stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui singur patrulater.

Totodata, se considera valabil exprimat si votul in care stampila cu mentiunea "votat" depaseste limitele patrulaterului, dar optiunea alegatorului este evidenta, inclusiv situatia in care stampila este doar tangenta la un patrulater, dar nu atinge altul.

Daca stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui singur patrulater, dar pe buletinul de vot sunt inscrise diverse mentiuni ale alegatorului, votul este considerat valabil exprimat, indiferent de mentiunile care apar pe acesta.

Potrivit BEC, este valabil exprimat votul in cazul in care stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui patrulater, dar pe buletinul de vot alegatorul a mai aplicat una sau mai multe stampile, fara sa atinga vreun alt patrulater.

BEC a mai stabilit ca sunt considerate voturi nule cand pe buletinul de vot nu a fost aplicata stampila de control a sectiei de votare sau cand buletinul are alt model decat cel legal aprobat.

Vot nul este si atunci cand nu a fost aplicata stampila cu mentiunea "votat" in niciun patrulater sau cand aceasta este pusa in doua sau mai multe patrulatere.

Daca stampila cu mentiunea "votat" a fost aplicata in exteriorul patrulaterelor sau aceasta atinge doua sau mai multe patrulatere, votul este, de asemenea, nul.

Pentru Primaria Deva s-au inscris sapte candidati:

Dorin Gligor - USP
Petru Marginean - USL
Marian Muntean - PPDD
Mircea Mincea - PRM
Remus Muntean - USP eco
Cornel Poenar - independent
Florin Oancea - independent

La sefia Consiliului Judetean Hunedoara s-au inscris opt candidati:

Alegeri Suceava 2012

Alegeri Timisoara 2012

Mircea Molot - USL
Mircia Muntean - USP
Gheorghe Firczak - Uniunea Culturala a Rutenilor din Romania (UCRR)
Gheorghe Popescu - Partidul Poporului (PP)
Haralambie Vochitoiu - PPDD
Mircea Muntean - Alianta Electorala Uniunea Socialist Progresista eco (USP eco) Vasile Alionescu - PAS
Florin Morcovescu - PER

Odata cu debutul campaniei electorale au inceput si acuzatiile. Dorin Oliviu Gligor, candidatul USP la Primaria Deva, afirma ca, din cauza blocajului creat de USL la nivelul Consiliului Local Deva, toate investitiile destinate pentru asfaltarea principalelor artere din municipiul Deva au fost stopate.

Ramaneti pe Ziare.com pentru a urmari cele mai importante informatii din campania electorala, alegerile locale 2012 si candidati.