Alegeri Braila 2012

Joi, 17 Mai 2012, ora 07:43
3848 citiri
Alegeri Braila 2012

Scrutinul pentru alegerea primarilor, consilierilor locali, municipali, judeteni si a presedintilor consiliilor judetene are loc in data de 10 iunie. Opt candidati s-au inscris in cursa pentru Primaria Braila si cinci pentru CJ.

Din punct de vedere legal campania a inceput vineri, 11 mai, si se va incheia in data de 9 iunie, ora 7.00.

Alegeri Botosani 2012

Alegeri Cluj Napoca 2012

Procesul de votare din 10 iunie va incepe la ora 7.00 si se va incheia la ora 21.00.

Biroul Electoral Central a stabilit ca voturi valabil exprimate, la alegerile din 10 iunie, sunt cele in care stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui singur patrulater.

Totodata, se considera valabil exprimat si votul in care stampila cu mentiunea "votat" depaseste limitele patrulaterului, dar optiunea alegatorului este evidenta, inclusiv situatia in care stampila este doar tangenta la un patrulater, dar nu atinge altul.

Daca stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui singur patrulater, dar pe buletinul de vot sunt inscrise diverse mentiuni ale alegatorului, votul este considerat valabil exprimat, indiferent de mentiunile care apar pe acesta.

Potrivit BEC, este valabil exprimat votul in cazul in care stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui patrulater, dar pe buletinul de vot alegatorul a mai aplicat una sau mai multe stampile, fara sa atinga vreun alt patrulater.

BEC a mai stabilit ca sunt considerate voturi nule cand pe buletinul de vot nu a fost aplicata stampila de control a sectiei de votare sau cand buletinul are alt model decat cel legal aprobat.

Vot nul este si atunci cand nu a fost aplicata stampila cu mentiunea "votat" in niciun patrulater sau cand aceasta este pusa in doua sau mai multe patrulatere.

Daca stampila cu mentiunea "votat" a fost aplicata in exteriorul patrulaterelor sau aceasta atinge doua sau mai multe patrulatere, votul este, de asemenea, nul.

Pentru Primaria Braila s-au inscris opt candidati:

Alegeri Oradea 2012

Aurel Gabriel Simionescu - USL

Viorel Balcan - AVB

Sorin Ovidiu Balan - PPDD

Adrian Vacu - PRM

Simona Draghincescu - independent

Ene Tache - PP(Legea Cojocaru)

Eugen Moise - independent

Dan Paun - PUER

La sefia Consiliului Judetean s-au inscris 5 candidati:

Gheorghe Bunea Stancu - USL

Sergiu Diacomatu - independent

Romeo Crasmariu - PRM

Oprea Alin Ginel - PP-Legea Cojocaru

Mihai Chelu - PUER

Alegeri Suceava 2012

Alegeri Timisoara 2012

A fost stabilita, prin tragere la sorti, ordinea pe buletinele de vot a candidatilor pentru Primaria municipiului Braila. Potrivit legii, candidatii independenti au fost inscrisi in partea finala a buletinului de vot, in ordinea inregistrarii candidaturilor. In acest context, ordinea pe buletinele de vot pentru Primaria municipiului va fi urmatoarea:

1. Uniunea Social Liberala

2. Alianta pentru Viitorul Brailei

3. Partidul Poporului

4. Partidul Uniunea Ecologista din Romania

5. Partidul Poporului Dan Diaconescu

6. Partidul Romania Mare

7. Draghincescu Simona - candidat independent

8. Moise Eugen - candidat independent.

Ramaneti pe Ziare.com pentru a urmari cele mai importante informatii din campania electorala, alegerile locale 2012 si candidati.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#alegeri locale 2012, #alegeri 2012, #alegeri locale Braila, #alegeri Braila 2012 , #Rezultate Alegeri Locale 2012