Alegeri Bistrita 2012

Luni, 14 Mai 2012, ora 16:542099 citiri
Alegeri Bistrita 2012

Scrutinul pentru alegerea primarilor, consilierilor locali, municipali, judeteni si a presedintilor consiliilor judetene are loc in data de 10 iunie.

Din punct de vedere legal campania a inceput vineri, 11 mai, si se va incheia in data de 9 iunie, ora 7.00.

Procesul de votare din 10 iunie va incepe la ora 7.00 si se va incheia la ora 21.00.

Biroul Electoral Central a stabilit ca voturi valabil exprimate, la alegerile din 10 iunie, sunt cele in care stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui singur patrulater.

Totodata, se considera valabil exprimat si votul in care stampila cu mentiunea "votat" depaseste limitele patrulaterului, dar optiunea alegatorului este evidenta, inclusiv situatia in care stampila este doar tangenta la un patrulater, dar nu atinge altul.

Daca stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui singur patrulater, dar pe buletinul de vot sunt inscrise diverse mentiuni ale alegatorului, votul este considerat valabil exprimat, indiferent de mentiunile care apar pe acesta.

Potrivit BEC, este valabil exprimat votul in cazul in care stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui patrulater, dar pe buletinul de vot alegatorul a mai aplicat una sau mai multe stampile, fara sa atinga vreun alt patrulater.

BEC a mai stabilit ca sunt considerate voturi nule cand pe buletinul de vot nu a fost aplicata stampila de control a sectiei de votare sau cand buletinul are alt model decat cel legal aprobat.

Vot nul este si atunci cand nu a fost aplicata stampila cu mentiunea "votat" in niciun patrulater sau cand aceasta este pusa in doua sau mai multe patrulatere.

Daca stampila cu mentiunea "votat" a fost aplicata in exteriorul patrulaterelor sau aceasta atinge doua sau mai multe patrulatere, votul este, de asemenea, nul.

10 candidati s-au inscris in cursa pentru Primaria Bistrita:

Actualul primar Ovidiu Cretu (PSD)
Vasile Moldovan (PDL)
Alexandru Toniuc (PER)
Lucian Adrian Ungur (PPDD)
Ioan Negreanu (PRM)
Antal Attila (UDMR)
Radu Onisor (UNPR)
Vasile Bindea (Partidul Aliantei Socialiste)
Vasilie Bodale (Partidul Poporului - Legea Cojocaru)
Calugar Catanas (PNTCD)

Candidatul PDL la primaria Bistrita, Vasile Moldovan, vrea sa scoata strutii din oras. Strutii nedoriti de PDL sunt construiti din fibra de sticla, vopsiti in culori vii si sunt mascotele orasului.

La sefia Consiliului Judetean (CJ) Bistrita-Nasaud candideaza 12 persoane:

Emil Radu Moldovan (USL)
Vasile Bors (PDL)
Stefan Todea (PPDD)
Ioan Somesan (PER)
Attila Decsei (UDMR)
Marius Sebastean (Partidul Verde)
Gheorghe Pop (PRM)
Mircea Talos (PNTCD)
Grigore Iuga (UNPR)
Ioan Miresan (Partidul Aliantei Socialiste)
Gratiana Silasi (PPLC)
Mihaela Codruta Cosma de la PSR (Partidul Socialist Roman)

Ramaneti pe Ziare.com pentru a urmari cele mai importante informatii din campania electorala, alegerile locale 2012 si candidati.