Alegeri Bacau 2012

Vineri, 11 Mai 2012, ora 15:551237 citiri
Alegeri Bacau 2012

Scrutinul pentru alegerea primarilor, consilierilor locali, municipali, judeteni si a presedintilor consiliilor judetene are loc in data de 10 iunie. 13 candidati s-au inscris in cursa pentru Primaria Bacau si 11 pentru CJ.

Din punct de vedere legal campania a inceput vineri, 11 mai, si se va incheia in data de 9 iunie, ora 7.00.

Alegeri Botosani 2012

Alegeri Cluj Napoca 2012

Procesul de votare din 10 iunie va incepe la ora 7.00 si se va incheia la ora 21.00.

Biroul Electoral Central a stabilit ca voturi valabil exprimate, la alegerile din 10 iunie, sunt cele in care stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui singur patrulater.

Totodata, se considera valabil exprimat si votul in care stampila cu mentiunea "votat" depaseste limitele patrulaterului, dar optiunea alegatorului este evidenta, inclusiv situatia in care stampila este doar tangenta la un patrulater, dar nu atinge altul.

Daca stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui singur patrulater, dar pe buletinul de vot sunt inscrise diverse mentiuni ale alegatorului, votul este considerat valabil exprimat, indiferent de mentiunile care apar pe acesta.

Potrivit BEC, este valabil exprimat votul in cazul in care stampila cu mentiunea "votat" este aplicata in interiorul unui patrulater, dar pe buletinul de vot alegatorul a mai aplicat una sau mai multe stampile, fara sa atinga vreun alt patrulater.

BEC a mai stabilit ca sunt considerate voturi nule cand pe buletinul de vot nu a fost aplicata stampila de control a sectiei de votare sau cand buletinul are alt model decat cel legal aprobat.

Vot nul este si atunci cand nu a fost aplicata stampila cu mentiunea "votat" in niciun patrulater sau cand aceasta este pusa in doua sau mai multe patrulatere.

Daca stampila cu mentiunea "votat" a fost aplicata in exteriorul patrulaterelor sau aceasta atinge doua sau mai multe patrulatere, votul este, de asemenea, nul.

Pentru Primaria Bacau s-au inscris 13 candidati:

Vasile Botomei - Pro Demo
Marius Constantin - PAS
Ioan Enasoaie - PRM
Gheorghe Furdui - PP-LC
Florin Lazar - PDL
Cristian Manolache - PER

Alegeri Oradea 2012

Adrian Mironescu - UNPR
Mircea Sandulescu - Partidul Verde
Dumitru Sechelariu - Independent
Romeo Stavarache - USL
Georgian Tarnacop - Independent
Paul Valerian Timofte - PPDD
Nicolae Zaharia - Independent

La sefia Consiliului Judetean s-au inscris 11 candidati:

Alegeri Suceava 2012

Alegeri Timisoara 2012

Razvan Sendrea - PPDD
Constantin Negru - PRO DEMO
Petru Cojan - PRM
Laurentiu Chiciu - Partidul Verzilor
Ovidiu Budeanu - UNPR
Dragos Benea - PSD
Constantin SCripat - PDL
Gabriel Casaneanu - Partidul Ecologist
Constantin Alexa - PAS
Adrian Solomon - UDMR
Constantin Ster - Partidului Poporului

Dumitru Sechelariu, candidat independent la Primaria Municipiului Bacau, afirma ca Bacaul trebuie repus urgent pe drumul bunastarii spre care se indrepta in 2004 si ca isi propune sa promoveze proiecte care sa reintoarca jumatate din bugetul local catre cetateni.

Ramaneti pe Ziare.com pentru a urmari cele mai importante informatii din campania electorala, alegerile locale 2012 si candidati.