Adriean Videanu a prezentat un proiect de buget al ARD

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 20:06
2470 citiri
Adriean Videanu a prezentat un proiect de buget al ARD

Coordonatorul campaniei ARD, Adriean Videanu, a prezentat, luni, un proiect de buget pe 2013-2016, aratand ca acesta fundamenteaza programul de guvernare al ARD si ca, pana in prezent, nu l-a putut pune la dispozitia presedintelui Traian Basescu.

Videanu a spus, la o conferinta de presa, ca, de sase luni, populatia Romaniei este mintita continuu de guvernul Ponta, vanzandu-i-se iluzii desarte.

El a spus ca, spre deosebire de USL, ARD are un proiect de buget si ca investitiile sunt punctul central al programului de guvernare al ARD.

Videanu a aratat ca a facut mai multe simulari privind reducerea cotei unice de impozitare de la 16 la 12% si reducerea CAS de la 1 ianuarie 2015.

El a spus ca reducerea cotei de impozitare si a CAS sunt masuri de stimulare si de reluare a cresterii economice si ca ARD propune in perioada 2013-2016 crearea a 400 de mii de locuri de munca.

Videanu a aratat ca relanseaza invitatia catre USL pentru o dezbatere publica asupra solutiilor, apreciind ca, in ultimele sase luni, mediul politic s-a depreciat si ca nu sunt decat injurii si calomni, fara dezbateri pe solutii.

Alegeri parlamentare 2012

"Acestea sunt solutiile pe care le propunem noi. Sa vina si ei cu solutiile lor. Sa facem dezbateri astfel incat romanii sa stie sa aleaga in 9 decembrie in cunostinta de cauza", a spus Videanu.

Intrebat daca a vorbit cu presedintele Traian Basescu in privinta proiectului de buget al ARD, Videanu a spus: "Nu, sincer nu. Nu am putut sa-i punem la dispozitie presedintelui intreaga documentatie pe care o avem. Vedeti cat de complicat este modelul".

El a spus ca presedintele poate sa aiba punctele sale de vedere si ca Traian Basescu a fost intotdeauna omul care a sprijinit stabilitatea Romaniei. "Domnul presedinte poate sa aiba punctele de vedere ale domniei sale. Eu v-am aratat efectele reducerii cotei unice. Eu ceea ce stiu este ca presedintele a fost intotdeauna omul care a sprijinit stabilitatea Romaniei si ca nu risca sa intre intr-un derapaj major. Dar stabilitatea s-a asigurat. Probabil ca domnul presedinte are mai multe date ale efectelor nocive ale guvernului Ponta si probabil este mai rezervat in aprecierile de perspectiva", a spus Videanu.

El a adaugat ca modelul macroeconomic pe care il are ARD, il au si expertii FMI. "Putem sa facem simularile pe toate tipurile de politici publice", a adaugat Videanu.

Fostul ministru a spus ca si in interiorul ARD au avut loc dispute multiple daca sa fie redus mai intai TVA sau cota unica.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#Adriean Videanu program guvernare, #program guvernare ARD , #alegeri parlamentare 2012