Actorul Marius Manole, dupa ce a votat: Se pare ca nu ne-am invatat bine lectia, am inteles ca prezenta este cam mica

Duminica, 24 Noiembrie 2019, ora 10:42 5637 citiri
Foto: Arhiva Facebook/ Marius Manole

Actorul Marius Manole a votat, duminica dimineata, la Colegiul National "Gheorghe Sincai" din Bucuresti.

El a declarat, intr-o interventie pentru Realitatea Plus, ca astazi lucreaza si tocmai de aceea a votat atat de devreme. In plus, artistul a explicat ca repetitiile la teatru au fost programate sa inceapa la ora 11:00, astfel incat toti actorii sa aiba timp sa voteze.

Actorul a vorbit despre importanta votului:

"Este un drept castigat acum 30 de ani, castigat cu pretul unor vieti. Poate ar trebui sa ne amintim ca unii oameni si-au dat viata ca noi sa fim liberi si sa putem vota. Sa putem vota democratic pe cine vrem noi, pe cine credem ca ne reprezinta.

Dar se pare ca nu ne-am invatat bine lectia, am inteles ca prezenta este cam mica. Deci mare lucru n-am invatat, iar noi mai avem si darul asta al uitarii... Daca tot am castigat acest drept, trebuie sa il exercitam", a declarat artistul.

Precizam ca in tara, pana la ora 10:00, au votat 1.252.683 de alegatori, ceea ce inseamna o prezenta la urne de 6,87%, cu aproape doua procente mai putin fata de acum 5 ani.

Comparativ, pana la aceeasi ora, prezenta la vot in turul al doilea al alegerilor prezidentiale din anul 2014 a fost de 8,52%.

Romanii isi aleg duminica presedintele pentru urmatorii 5 ani, turul doi al acestui scrutin prezidential fiind disputat intre candidatul PNL Klaus Iohannis si cel al PSD, Viorica Dancila.

Vezi aici LIVE cum se desfasoara votul in tara

Iata si desfasurarea ultimei zile de vot pentru alegerile prezidentiale in strainatate.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News