A inceput expedierea materialelor necesare votarii in strainatate la prezidentiale

Luni, 28 Octombrie 2019, ora 18:29
1915 citiri
A inceput expedierea materialelor necesare votarii in strainatate la prezidentiale
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunta ca a inceput expedierea materialelor necesare votarii in strainatate la alegerile pentru presedintele Romaniei din anul 2019. In strainatate vor fi deschise 835 de sectii de votare, iar MAE trimite, pentru turul I al alegerilor prezidentiale, 4.483.907 de buletine de vot, 7.739 de stampile cu mentiunea "VOTAT" si 3.997.044 de timbre autocolante cu mentiunea "VOTAT".

MAE a inceput, luni, expedierea materialelor necesare votarii catre misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei, in vederea asigurarii bunei desfasurari a procesului de votare in cadrul sectiilor din strainatate in contextul alegerilor prezidentiale.

Pentru cele 835 de sectii de votare care vor fi organizate pentru alegatorii romani din strainatate, MAE trimite, pentru turul I al alegerilor prezidentiale, 4.483.907 de buletine de vot, 7.739 de stampile cu mentiunea "VOTAT" si 3.997.044 de timbre autocolante cu mentiunea "VOTAT", se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

Odata cu buletinele de vot, Ministerul Afacerilor Externe expediaza si celelalte materiale necesare votarii in cadrul sectiilor de votare din strainatate: modele de liste electorale suplimentare, modele de procese-verbale pentru consemnarea rezultatelor votarii, modele de procese-verbale ce trebuie completate in anumite situatii specifice.

"Numarul buletinelor de vot, al stampilelor si al timbrelor autocolante necesare desfasurarii procesului de vot din strainatate a fost stabilit ca urmare a estimarilor realizate de misiunile diplomatice, tinand cont de prezenta la vot la procesele electorale anterioare si distributia teritoriala a comunitatilor romanesti, precum si de intentia participarii la vot exprimata de catre cetatenii romani in cadrul consultarilor misiunilor diplomatice ale Romaniei cu comunitatile romanesti din strainatate", scrie in comunicatul MAE.

Lista sectiilor de votare organizate in strainatate cat si harta interactiva a acestora pot fi consultate pe pagina de internet a MAE: http://www.mae.ro/node/49479.

La alegerile pentru Presedintele Romaniei din noiembrie 2019, votarea in strainatate se desfasoara pe parcursul a trei zile pentru fiecare tur de scrutin: vineri intre ora locala 12.00 si ora locala 21.00, iar sambata si duminica intre ora locala 7.00 si ora locala 21.00.

Alegatorii care la ora 21.00 se afla la sediul sectiei de votare, precum si cei care se afla la rand in afara sediului sectiei de votare pentru a intra in localul de vot, pot sa isi exercite dreptul de vot pana la ora locala 23.59.

Vezi si AEP a lansat videoclipurile de informare a alegatorilor romani din strainatate

Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei a afirmat că este optimistă şi convinsă că bucureştenii doresc un primar dinamic, eficient, care să fie permanent pe teren, în mijlocul...
#materiale vot strainatate, #MAE trimis materiale vot strainatate , #alegeri prezidentiale 2019