A fost lansat un site care sa-i ajute pe romanii din diaspora care vor sa voteze la parlamentare

Vineri, 22 Iulie 2016, ora 14:55
3013 citiri
A fost lansat un site care sa-i ajute pe romanii din diaspora care vor sa voteze la parlamentare
Foto: Ziare.com

Partidul M10 a lansat site-ul www.diaspora2016.ro prin intermediul caruia cetatenii romani din strainatate se pot inscrie mai usor in Registrul Electoral pentru a vota la alegerile parlamentare din acest an.

"Site-ul www.diaspora2016.ro vine in sprijinul romanilor din diaspora care doresc sa se inregistreze in Registrul Electoral. Pana in data de 19 iulie, doar 3.090 de alegatori romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate au solicitat sa fie inscrisi in Registrul electoral. Dintre acestia, 2.371 au mentionat optiunea pentru votul prin corespondenta, iar 719 au ales sectiile de votare", se arata intr-un comunicatul M10.

Sursa citata precizeaza ca, pe langa informatii utile despre votul prin corespondenta, site-ul inlesneste modalitatea de inregistrare pentru a putea vota la alegerile parlamentare din acest an.

"Romanii din strainatate pot completa cererea, utilizand una din cele trei variante: (1) documentul.pdf editabil care, dupa completare, poate fi printat; (2) un formular online, simplu, continand doar cateva campuri, care transmite datele in cererea tip de inregistrare. Ulterior, cererea completata va fi primita pe email, urmand sa fie printata; (3) formularul de cerere oficial/ tip in format.pdf care poate fi descarcat, printat si completat de mana", se mentioneaza in comunicat.

"Numarul foarte mic de romani din diaspora care s-au inregistrat arata inca o data ca Parlamentul a facut o lege a votului prin corespondenta proasta, care are nevoie de imbunatatiri substantiale. Cand faci o astfel de lege, trebuie sa arati vointa si respect fata de cetateni.

Parlamentarii nostri au ales sa faca o lege care ingreuneaza procesul de inregistrare si de vot si descurajeaza romanii din diaspora sa voteze astfel. Ce s-a intamplat la alegerile prezidentiale din 2014, cand romanii din diaspora au fost umiliti, nu mai trebuie sa se repete", sustine presedintele M10, Ioana Constantin.

Citeste si interviul acordat Ziare.com de Ioana Constantin.

M10 isi reafirma sustinerea pentru "votul la distanta - prin corespondenta si electronic - pentru toti romanii, din strainatate si din tara, pentru toate tipurile de alegeri". "Toti romanii trebuie sa poata vota modern, electronic, de pe telefoane, tablete si calculatoare, daca aleg aceasta modalitate", se precizeaza in comunicat.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#M10 site vot parlamentare, #M10 site vot strainatate, #inregistrare alegatori strainatate , #vot
Comentarii