5 motive pentru care fostii PDL-isti il vor vota pe Basescu

Publicitate electorala
Joi, 08 Decembrie 2016, ora 13:30
119314 citiri
5 motive pentru care fostii PDL-isti il vor vota pe Basescu

(P) Pe ultima suta de metri a campaniei electorale, PNL este un butoi cu pulbere din cauza tenisiunilor acumulate intre PDL-isti si vechii liberali.

Nemultumirile au ajuns la cote atat de mari incat o parte deloc de neglijat din activul PNL este in situatia de a-l vota pe fostul presedinte si partidul creat de acesta, in semn de protest fata de ultimele evolutii din formatiunea condusa de Alina Gorghiu.

Dintr-o analiza a acestor evolutii, rezulta ca exista cinci motive principale pentru care multi dintre fostii PDL-isti vor vota in 11 decembrie Traian Basescu si PMP.

1. Detonarea lui Vasile Blaga, cu doar cateva zile inainte de debutul campaniei electorale

Dosarul deschis de DNA lui Vasile Blaga pentru trafic de influenta a condus la demisia acestuia din toate functiile pe care le detinea in PNL.

Vechii PDL-isti si-au pierdut brusc reprezentarea in conducerea de varf a partidului, iar PNL s-a debalansat.

Multe dintre deciziile care au urmat acestui moment au fost nefavorabile oamenilor lui Blaga. Tot aici este de mentionat si faptul ca vulnerabilizarea lui Blaga i-a facut si pe cei care l-au urmat in noul PNL sa se simta vulnerabili in fata actiuniilor DNA.

2. Managementul defectuos si amenintarile Alinei Gorghiu

Obisnuiti sa fie condusi de o mana forte, fie ca a fost vorba de Traian Basescu sau de Vasile Blaga, fostii PDL-isti nu ii recunosc autoritatea presedintei PNL, Alina Gorghiu.

Acestia sustin ca intentia de vot scazuta pentru PNL se datoreaza in principal faptului ca Alina Gorghiu nu stie sa conduca partidul.

In plus, intentia presedintei PNL de a arunca responsabilitatea prefiguratului esec al PNL la alegerile din 11 decembrie in carca filialelor din teritoriu i-a nemultumit profund pe vechii PDL-isti.

3. Excluderea de pe locurile eligibile pentru Parlament a multor fosti PDL-isti

Un procent de aproximativ 60% dintre actualii parlamentari PNL nu s-au mai regasit pe locuri eligibile pe listele pentru alegerile din 11 decembrie.

Problema este insa aceea ca cei mai multi dintre parlamentarii pusi la insectar sunt PDL-isti, nu liberali.

Maniera de elaborare a listelor pentru alegerile parlamentare a dezechilibrat profund raporturile de forte dintre partile care au constituit noul PNL si a generat un val de nemultumiri in randul fostilor PDL-isti.

4. Perspectiva reconfigurarii PNL la nivel local dupa parlamentare in favoarea vechilor PDL-isti

Exista multe situatii in care presedintia unica a organizatilor judetene a fost arbitrar atribuita, printr-o decizie de la centru, liberalilor.

In perspectiva reconfigurarii partidului dupa alegerile parlamentare, inclusiv in teritoriu, vechii PDL-isti asteapta ca sefii liberali sa esueze si sa fie schimbati din functii.

In acest context, blocuri consistente din partid sunt demobilizate cu privire la alegerile din 11 decembrie.

5. Nostalgia marilor succese politice ale PDL sub conducerea lui Traian Basescu

Chiar daca istoria i-a aruncat in bratele liberalilor, fostii PDL-isti sunt nostalgici atunci cand vine vorba de marile lor succese politice, toate inregistrate sub conducerea lui Traian Basescu.

Resentimentele dintre PDL-isti si fostul presedinte s-au atenuat in ultimul timp, iar punctele de vedere comune devin tot mai prezente.

Tot mai multi PDL-isti vorbesc de perspectiva unei guvernari PNL-PMP, care sa ii aduca la un loc pe cei care au reusit sa mute muntii din loc in politica mare din Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#publicitate electorala, #parlamentare 2016, #alegeri 2016 , #alegeri parlamentare 2016