Șansele unui tur doi la alegerile prezidențiale între Marcel Ciolacu și Diana Șoșoacă. „Spectacol de o josnicie şi de o vulgaritate extremă”

Duminica, 10 Decembrie 2023, ora 22:49
7069 citiri
Șansele unui tur doi la alegerile prezidențiale între Marcel Ciolacu și Diana Șoșoacă. „Spectacol de o josnicie şi de o vulgaritate extremă”
Diana Șoșoacă FOTO Captură Video / Youtube

Politologul Theodor Paleologu a afirmat, duminică seară, 10 decembrie, că PNL este ”anexa PSD”, chiar dacă la alegeri va ”pretinde că este independent”.

Un candidat propriu al PNL la alegerile prezidenţiale nu va intra în turul doi, crede politologul, şi va face jocul PSD. Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă sunt ”interşanjabili”, dar Ciolacu este mai periculos, crede Paleologu, care afirmă, de asemenea, că un tur doi între Marcel Ciolacu şi Diana Şoşoacă ”sunt fantezii”.

”PNL va pretinde că este independent, deşi toată lumea ştie că este o anexă a PSD-ului, şi va avea un candidat propriu tocmai pentru a face jocul PSD”, a declarat, duminică seară, la Prima News, politologul Theodor Paleologu.

Potrivit acestuia, un candidat propriu al PNL, de exemplu liderul Nicolae Ciucă, ”evident că nu intră în turul doi”.

”Candidatura lui Ciucă nu face decât jocul lui Ciolacu”, a afirmat politologul, precizând că Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu ”sunt interşanjabili”.

”Ciolacu este mai periculos prin demagogia lui. Ciucă e mai inofensiv. Ciolacu cred că este mai periculos”, a adăugat Theordor Paleologu.

Rugat să comenteze ultimele sondaje referitoare la intenţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale, realizate de INSCOP la comanda News.ro, politologul a afirmat că un tur doi cu Marcel Ciolacu şi Diana Şoşoacă ”sunt fantezii”.

”Acesta ar fi în moment de faţă scenariul cel mai decent, cu Mircea Geoană susţinut de PSD şi PNL (...) Între Mircea Geoană şi Simion, evident că-l votez pe Mircea Geoană (...) Cioloş este inexistent, să fim serioşi. Drulă este inexistent”, a mai afirmat politologul.

Potrivit acestuia, plasarea Dianei Şoşoacă pe locul doi sau trei în sondaje este ”o comicărie”.

”Povestea cu Şoşoacă e o comicărie. Sigur că place unora, tocmai prin vulgaritatea ei extremă, prin agresivitatea ei fără limite, Place unora. Există un gust aproape pornografic, un filon pe care-l exploata şi Vadim Tudor (...) nu mă refer la sex, mă refer la un spectacol de o josnicie şi de o vulgaritate extremă, care unui om normal îi provoacă dezgust”, a mai declarat politologul.

Întrebat despre George Simion, Theordor Paleologu a afirmat: ”Simion are în spate un partid care creşte şi vezi cum tot felul de lichele i se alătură. Lichelele în general au nas bun, sunt un indicator (...) o parte din Biserică susţine pe faţă acest partid extremist, din păcate”.

Peleologu a ţinut să precizeze că nu este un susţinător al lui Mircea Geoană, plasat în multe sondaje pe primul loc în intenţiile de vot, dar acesta este ”mai bun decât în 2009”.

”Geoană nu este nociv, nu este un om periculos, are alte defecte, dar nu e un toxic, nu e cianură. El e benign (...) E mai bun decât era în 2009”, a mai declarat Paleologu.

Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană se situează pe primul loc în intenţiile de vot la alegerile prezidenţiale, cu 26,2%, urmat de Marcel Ciolacu, Diana Şoşoacă, George Simion şi Nicolae Ciucă, relevă datele unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.

Dacă Geoană nu candidează, primul loc îi revine lui Ciolacu, cu 27,4% din voturi, urmat de Şoşoacă, Simion şi Ciucă.

”Se observă faptul că Diana Şoşoacă şi George Simion concurează pe acelaşi segment de votanţi, ceea ce înseamnă că o creştere a unuia determină automat scăderea intenţiei de vot pentru celălalt”, afirmă directorul INSCOP Research, Remus Ştefureac.

George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat despre Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, că are o atitudine de tipul “noi suntem proşti şi dânsa e deşteaptă”. El...
#alegeri prezidentiale, #marcel ciolacu, #Diana Sosoaca, #Theodor Paleologu , #stiri politice