AEP a început procedurile pentru pregătirea alegerilor din 2024. Cum se pregătesc angajații pentru maratonul de anul viitor

Joi, 25 Mai 2023, ora 20:08
1765 citiri
AEP a început procedurile pentru pregătirea alegerilor din 2024. Cum se pregătesc angajații pentru maratonul de anul viitor
În 2024 vor avea loc patru rânduri de alegeri FOTO Arhivă

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat joi, 25 mai, că a demarat procedurile pentru pregătirea alegerilor programate anul viitor - locale, parlamentare, prezidenţiale şi europarlamentare.

„Ţinând cont că 2023 este an preelectoral, ne concentrăm toate eforturile pentru pregătirea celor patru tipuri de alegeri din anul 2024. Procesul electoral de anul viitor va fi unul complex pentru toţi actorii implicaţi, fapt pentru care am mobilizat toţi angajaţii AEP, astfel încât, din timp, să facem simulări şi să analizăm toate scenariile şi potenţialele situaţii cu care ne-am putea confrunta. AEP este o instituţie serioasă, profesionistă, cu angajaţi dedicaţi, care se vor pregăti în amănunt pentru a răspunde tuturor aşteptărilor acestui important test pentru democraţie”, a declarat preşedintele AEP, Toni Greblă, potrivit unei postări de joi, pe pagina de Facebook a instituţiei.

Totodată, pentru pregătirea alegerilor de anul viitor, preşedintele AEP a avut un schimb aplicat de informaţii cu omologul francez, Sébastien Audebert, şeful Biroului pentru Alegeri Politice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Franceze, cu Tanor Thiendella Sidy Fall, preşedintele Reţelei pentru Competenţe Electorale Francofone (RECEF), cu Sena Latif, Însărcinat cu afaceri al Ambasadei României în Republica Franceză, şi cu Angelica Caraman, preşedintele Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova, mai arată sursa citată.

„La discuţii, Toni Greblă şi Sena Latif au mulţumit domnului Sébastien Audebert pentru sprijinul acordat de către autorităţile franceze centrale şi locale pentru buna desfăşurare a proceselor electorale precedente, respectiv pentru punerea la dispoziţie a spaţiilor necesare pentru organizarea secţiilor de votare pentru românii din Franţa”, mai precizează sursa menţionată.

De asemenea, preşedintele AEP şi-a exprimat dorinţa privind continuarea colaborării cu autorităţile franceze, în perspectiva anului 2024, şi a menţionat că autorităţile române depun eforturi semnificative din punct de vedere organizatoric şi financiar pentru a sprijini comunităţile de români din străinătate să îşi exprime votul în număr cât mai mare.

„Întâlnirile au avut loc în contextul participării preşedintelui AEP la Seminarul electoral privind metodele de vot folosite pentru facilitarea participării electorale şi menţinerea încrederii cetăţenilor şi la Adunarea Generală a Reţelei pentru Competenţe Electorale Francofone (RECEF). Evenimentele sunt organizate de RECEF în parteneriat cu Biroul pentru Alegeri Politice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Franceze şi cu sprijinul Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (OIF)”, conchide postarea de pe reţeaua de socializare.

Alegerile europarlamentare vor avea loc în perioada 6-9 iunie 2024.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#alegeri prezidentiale 2024, #alegeri 2024, #AEP, #pregatire alegeri , #stiri alegeri