Dan Motreanu, după ce a rămas candidat unic pentru funcția de prim-vicepreședinte PNL: Avem nevoie de unitate în acest moment

Vineri, 27 Mai 2022, ora 11:31 1908 citiri
Viitorul prim-vicepreședinte PNL Dan Motreanu a făcut apel la unitate FOTO Captură Video

Dan Motreanu, candidat pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL, a declarat vineri, 27 mai, că doreşte să fie "doar un om politic util” pentru partidul din care face parte și a catalogat gestul lui Virgil Popescu de a se retrage din competiţia internă drept "începutul unei unităţi” în partid.

"Cred că acest gest al lui Virgil Popescu are o semnificaţie mult mai mare decât pare la prima vedere, pentru că el arată atât maturitatea noastră, cât şi începutul unei unităţi care să ducă PNL din nou la un scor care să ne permită să câştigăm alegerile. Avem nevoie de unitate în acest moment mai mult ca niciodată şi avem nevoie de această unitate pentru a ne concentra pe problemele guvernării", a afirmat Dan Motreanu, rămas singur candidat la funcţia de prim-vicepreşedinte după retragerea lui Virgil Popescu.

Motreanu a făcut trimitere, în discursul său, la Winston Churchill, care a afirmat că marea problemă a vremurilor noastre este că oamenii politici nu mai doresc să devină utili, ci doar importanţi. El a mărturisit că a auzit acest citat în cadrul unei şcoli a PNL, în urmă cu peste 20 de ani, iar în acest context a afirmat că doreşte să fie util partidului său.

Viitorul prim-vicepreşedinte se arată convins şi chiar a dat asigurări PNL va câştiga viitoarele alegeri.

Ministrul Energie Virgil Popescu a anunțat vineri, 27 mai, la Consiliul Naţional al PNL, că se retrage din cursa pentru postul de prim-vicepreşedinte.

„Nu a fost ușor să mă înscriu împotriva lui Dan Motreanu, un prieten cu care am fost implicat în multe campanii. Cred că cel mai bine și cel mai înțelept ar fi ca Dan să intre în Biroul Executiv, ca Dan să facă parte din conducerea partidului. E un liberal mai vechi decât mine, un liberal care a tras frâiele PNL. Împreună putem face mult mai mult decât singuri, în special în 2024 când ne așteaptă peste patru rânduri de alegeri”, a declarat Virgil Popescu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News