Cum a blocat o avocată candidaturile unor politicieni la parlamentarele din 2020. Înscenarea care a scos din cursă patru partide

Vineri, 23 Septembrie 2022, ora 21:50
6983 citiri
Cum a blocat o avocată candidaturile unor politicieni la parlamentarele din 2020. Înscenarea care a scos din cursă patru partide
Aocată din București, trimisă în judecată pentru înșelăciune și fals

Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București s-a dispus trimiterea în judecată a unei avocate din Capitală acuzată de înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Printre altele, avocata este acuzată că a indus în eroare reprezentanții mai multor formațiuni politice pe care i-a mințit în legătură cu rezolvarea în instanță a unor probleme legate de înființarea partidelor politice.

Politicienii au aflat că au fost înșelați abia când au fost înștiințați de către reprezentanții Birourilor Electorale că nu pot candida la alegerile parlamentare.

Mihaela Ioana A. a fost deferită justiției în februarie 2022, dosarul său judecându-se pe rolul Curții de Apel București.

Potrivit actului de acuzare, avocata din București este acuzată că a înșelat reprezentanții a patru partide politice: Partidul Uniunea Civică Sighetu Marmației, Partidului Alianța Poporului Suveran, Partidul pentru Proiecte și Idei de Interes Local și Partidul Speranței și Voinței.

Liderii acestor formațiuni politice au apelat la serviciile avocatei pentru ca aceasta să se ocupe de procedura de înfiinţare şi înregistrare la instanţa de judecată a partidelor în vederea înscrierii în cursa electorală, pentru acest demers onorariul fiind de aproximativ 2000 de lei de dosar. Timp de aproape un an, avocata a indus în eroare politicienii spunându-le că s-a ocupat deja de acte și chiar le-a trimis ”înscrisuri oficiale”: decizii ale instanțelor, dovezi de înregistrare a partidelor în registrul partidelor politice, programul politic, actul de constituire al pratidului, statutul pe care era aplicată ștampila Tribunalului București, certificatul de înregistrare fiscal eliberat de ANAF, dar că toate aceste acte erau falsificate. Avocata a falsificat inclusive ștampila Tribunalului București.

Surpriza de la Biroul Electoral

Reprezentanții Partidului Alianța Partidului Suveran au aflat că au fost trași pe sfoară abia în toamna anului 2020, când, în prag de alegeri parlamentare, au aflat că nu pot candida la Senat și Camera Deputaților pentru că au prezentat la Biroul Electoral dosarul partidului care conținea acte de constituire false.

Același lucru au pățit și candidații Partidului pentru Proiecte și Idei de Interes Local, Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 14 Constanţa anunțând că actele depuse de acest partid sunt înscrisuri oficiale întocmite în fals.

Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 21 Harghita avea să constate, înaintea alegerilor locale din anul 2020, că dosarul Partidului Speranței și Voinței conține documente falsificate, iar formațiunea politică nu figura în Registrul partidelor politice.

Nu doar politicienii au fost înșelați de avocata Mihaela Ioana A., ci și alți clienți, persoane private sau societăți.

„(…) în calitate de avocat, în vederea obţinerii în mod injust a onorariului de avocat, care nu a fost efectiv încasat, a indus şi menţinut în eroare persoanele vătămate cu privire la efectuarea unor demersuri avocaţiale legate de înfiinţarea societăţii xxx SRL, redactarea şi semnarea unor cereri şi acordarea asistenţei juridice la Tribunalul Bucureşti pentru obţinerea unei ordonanţe preşedinţiale în vederea obligării Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti la plata de despăgubiri pentru erorile pretins produse în legătură cu înregistrarea societăţii, demararea unei proceduri de executare silită a hotărârii judecătoreşti pronunţată de Tribunalul Bucureşti, activităţi pe care în realitate nu le-a desfăşurat, în acest scop transmiţând persoanelor vătămate 4 înscrisuri oficiale întocmite în fals”, se arată în actul de acuzare.

Avocata a fost reclamată pentru faptele sale, ancheta fiind preluată de Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București. Nu mai puțin de nouă clienți au fost identificați ca fiind victimele avocatei.

Dosarul său se află în faza de judecată pe fond la Curtea de Apel București.

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a stabilit că foștii membri ai partidului
oligarhului rus Ilan Șor au voie să participe la alegeri
Curtea Constituțională a Republicii Moldova a stabilit că foștii membri ai partidului oligarhului rus Ilan Șor au voie să participe la alegeri
Curtea Constituţională din Republica Moldova a anulat marţi legislaţia care urmărea să interzică accesul la alegeri al foştilor membri ŞOR, partidul oligarhului fugar prorus Ilan Şor,...
Legea electorală dintr-o țară europeană, modificată de reprezentantul comunităţii internaţionale, pentru a reduce posibilitatea fraudelor
Legea electorală dintr-o țară europeană, modificată de reprezentantul comunităţii internaţionale, pentru a reduce posibilitatea fraudelor
Înaltul reprezentant al comunităţii internaţionale în Bosnia şi Herţegovina, Christian Schmidt, a impus marţi modificări ale legii electorale pentru a reduce posibilitatea fraudelor, o...
#alegeri parlamentare 2020, #alegeri, #partide politice, #avocata, #Tribunal Bucuresti , #avocati
Comentarii
Poza jelu
jelu
rank 4
Alianța pt UNIREA cu Rusia(AUR) tot prin la fel este în Parlament!