Marine Le Pen l-a sunat pe Macron şi s-a recunoscut învinsă. „Nu am niciun resentiment”

Duminica, 24 Aprilie 2022, ora 22:23 4558 citiri
Marine Le Pen consideră scorul obținut drept o victorie FOTO Facebook / Marine Le Pen

Candidatul la alegerile prezidențiale din Franța Marine Le Pen l-a sunat duminică, 24 aprilie, după ce exit poll-urile l-au dat câștigător pe Emmanuel Macron, informează presa franceză.

Conform celor mai recente estimări anunţate de televiziuni, Macron a obţinut 58,5 la sută din totalul voturilor, iar Le Pen a obţinut 41,5 la sută.

Le Pen consideră că acest rezultat este ca „o victorie strălucitoare”. „Un mare vânt al libertăţii a fi putut să se înalţe peste ţară. Soarta a decis altceva la urne. Acest rezultat este mărturia unei mari neîncrederi a poporului francez faţă de ei. Nu am niciun resentiment”, a afirmat ea.

Marine Le Pen a precizat că îşi va continua „angajamentul faţă de Franţa şi francezi”. „Nu îi voi anbandona niciodată pe francezi. Lansăm marea bătălie electorală a legislativelor. Voi duce această bătălie alături de Jordan Bardella”, a adăugat Le Pen.

Emmanuel Macron a fost reales în funcţia de preşedinte al Franţei, el obţinând 58,2 la sută din totalul voturilor exprimate duminică, în turul doi al alegerilor prezidenţiale, arată estimările Ifop.

Rivala lui Macron, Marine Le Pen, a obţinut 41,8 la sută din voturi.

Emmanuel Macron, în vârstă de 44 de ani, s-a clasat pe primul loc şi în turul întâi (27,85%), în timp ce Marine Le Pen, în vârstă de 53 de ani, s-a clasat în primul tur cu peste patru puncte procentuale (23,15%) în urma preşedintelui în exerciţiu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News