PSD a mai racolat doi primari: ”Suntem pregătiţi pentru toate rundele electorale”

Duminica, 18 Februarie 2024, ora 12:08
4585 citiri
PSD a mai racolat doi primari: ”Suntem pregătiţi pentru toate rundele electorale”
Liderii PSD ȘI PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Hepta

Social-democraţii ieşeni au anunțat duminică, 18 februarie, că doi primari din județ vor candida pe listele PSD la alegerile viitoare.

Liderul filialei judeţene PSD Iaşi, Bogdan Cojocaru, a precizat, într-un comunicat de presă, că este vorba despre primarul de la Gorban, Silviu Isari, membru PMP, şi edilul comunei Mirceşti, Leon Bălteanu, ales pe listele USR.

De asemenea, PSD a renunţat să mai susţină candidaturile actualilor edili social-democraţi ai comunelor Răducăneni şi Ruginoasa, propunând doi tineri în localităţile respective.

”Suntem pregătiţi pentru toate rundele electorale. Am încredere că facem cele mai bune alegeri. Vom propune candidaţi care întrunesc majoritatea aprecierilor comunităţilor locale”, a afirmat şeful social-democraţilor ieşeni, Bogdan Cojocaru.

Surse politice au precizat pentru News.ro că PSD Iaşi se află în negocieri şi cu alţi edili din judeţul Iaşi.

PSD Iaşi are în judeţul Iaşi 41 de primari în cele 98 de localităţi.

Pe de altă parte, filiala municipală PSD Iaşi a anunţat tot duminică primirea în partid a 80 de noi membri.

”Ne consolidăm echipa, uşile noastre fiind în permanent deschise. Suntem o forţă politică şi administrativă în care oamenii îşi pun bazele pentru a realiza schimbările pe care cei aflaţi astăzi la conducere nu au fost capabili să le facă”, a declarat Bogdan Balanişcu, liderul filialei municipale PSD Iaşi, secretar de stat în Ministerul Mediului.

În ultima săptămână, deputatul PSD Iaşi, Marius Ostaficiuc, dar şi europarlamentarul Tudor Ciuhodaru, au anunţat că părăsesc partidul. Ostaficiuc s-a înscris deja în AUR, iar Ciuhodaru o va face în perioada următoare, el apărând deja la o acţiune politică alături de liderul George Simion.

Sâmbătă, preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat că partide aflate în arcul guvernamental încearcă racolarea primarilor partidului pe care îl conduce într-un stil ”mafiot”. El a susținut că primăriile conduse de edili de la USR sunt frecvent controlate de instituţii ale statului.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
#alegeri 2024, #alegeri locale, #alegeri Romania, #primari racolati, #PSD Iasi, #PMP, #USR , #stiri PSD