Noi detalii din cazul „Alec Baldwin”. Actorul vorbea la telefon în momentul antrenamentului cu arme de foc

Miercuri, 01 Februarie 2023, ora 07:27
2533 citiri
Noi detalii din cazul „Alec Baldwin”. Actorul vorbea la telefon în momentul antrenamentului cu arme de foc
Actorul american Alec Baldwin vorbea la telefon în timpul antrenamentului cu arme de foc FOTO abc.net

Actorul american Alec Baldwin vorbea la telefon în timpul antrenamentului cu arme de foc pentru filmul ”Rust”, în timpul căruia a împuşcat-o mortal pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, au declarat procurorii, transmite BBC.

Biroul procurorului districtual din Santa Fe l-a acuzat pe actor de "numeroase cazuri de acte extrem de necugetate".

Halyna Hutchins a murit pe platoul de filmare al filmului ”Rust” din New Mexico după ce Baldwin ar fi tras cu o armă de recuzită.

Armurierul filmului a fost, de asemenea, acuzat de omor prin imprudenţă.

Documentele publicate marţi, care detaliază acuzaţiile - anunţate pentru prima dată la 19 ianuarie - descriu un platou de filmare haotic, cu o abordare nechibzuită a siguranţei armelor.

Alec Baldwin a fost "distras" vorbind cu membrii familiei la telefonul mobil în timpul antrenamentului privind modul de operare a armei de recuzită, a scris Robert Shilling, un anchetator special al biroului procurorului districtual, într-o declaraţie de cauză probabilă depusă împreună cu acuzaţiile de omor prin imprudenţă.

Dacă Alec Baldwin ar fi efectuat verificările de siguranţă obligatorii cu armurierul Hannah Gutierrez-Reed şi nu ar fi îndreptat arma spre Hutchins, "tragedia nu s-ar fi produs", a susţinut Shilling.

"Această abatere nesăbuită de la standardele şi practicile şi protocolul cunoscute a cauzat în mod direct împuşcătura fatală", a afirmat el.

"Baldwin ştia că prima regulă de siguranţă a armelor de foc este să nu îndrepţi niciodată o armă spre cineva pe care nu intenţionezi să îl împuşti", a adăugat Shilling.

Documentul de acuzare subliniază cel puţin o duzină de "acte sau omisiuni de nepăsare" care au condus la împuşcături, printre care:

  1. Nu a folosit o replică a armei de foc pentru o repetiţie neprogramată
  2. Lăsarea armurierului să părăsească platoul de filmare, contrar protocolului
  3. Abaterea de la practica de a primi arma doar de la armurier
  4. Nerezolvarea plângerilor privind siguranţa pe platou
  5. Neefectuarea verificărilor de siguranţă necesare cu armurierul, care a fost angajat fără o certificare adecvată.
  6. Avocaţii lui Baldwin şi ai lui Gutierrez-Reed au declarat că intenţionează să lupte împotriva acuzaţiilor în instanţă.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ar putea fi condamnaţi la 18 luni de închisoare şi la o amendă de 5.000 de dolari. Ei vor fi judecaţi de un juriu, potrivit procurorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ilie Năstase, la lansarea filmului Nasty: ”Am făcut cum am vrut eu”
Ilie Năstase, la lansarea filmului Nasty: ”Am făcut cum am vrut eu”
Filmul documentar intitulat Nasty, despre viaţa şi cariera primului număr 1 mondial din tenis, Ilie Năstase, a fost lansat, marţi, în prezenţa unor nume mari ale sportului mondial precum...
Condamnare la 18 luni de închisoare, în procesul legat de crima comisă de actorul Alec Baldwin
Condamnare la 18 luni de închisoare, în procesul legat de crima comisă de actorul Alec Baldwin
Hannah Gutierrez, armuriera de la filmările pentru westernul "Rust", a fost condamnată luni la un an şi jumătate de închisoare pentru moartea cineastei Halyna Hutchins, care a fost...
#Alec Baldwin, #actor, #Film, #Rust , #Stiri Alec Baldwin